Koopgids

Hoe je koffie kiezen?

16 maart 2023
kopje vers gezette koffie

Hou je (net als zoveel anderen) van koffie, maar ken je er niet genoeg van? Onze koopgids helpt je de verschillen te begrijpen tussen de verschillende soorten koffie op de markt... Dé oplossing om eindelijk een juiste keuze te maken die aan je verwachtingen voldoet.

Hoe je koffie kiezen?

Uitzoeken welke koffiebonen of gemalen koffie je moet kopen om koffie te zetten zoals jij hem het liefst drinkt, is niet zo eenvoudig. Factoren als de soort en herkomst van de koffiebonen, de branding, de maalgraad en de zetmethode hebben allemaal een invloed op de smaak van jouw kopje koffie.
We helpen je de beste koffie voor jouw persoonlijke smaak te vinden door een antwoord te geven op de volgende vragen:

Wat is het beste: koffiebonen of gemalen koffie?

Qua smaak gaat er weinig boven vers gemalen koffiebonen, maar dat wil niet zeggen dat pakjes gemalen koffie per se minder smaak bevatten. Kom te weten wat je het best kiest voor jouw koffietoestel.

Welke soorten van koffiebonen zijn er?

Over het algemeen vind je ofwel 100% arabica-koffie ofwel een mengeling van arabica en robusta. Lees hier wat het verschil is tussen die twee soorten van koffiebonen.

Licht of donker gebrande koffiebonen?

De manier waarop de koffiebonen zijn gebrand, heeft een invloed op de smaakintensiteit van de koffie. Ontdek met welke branding  je een eerder fruitige, zoetzure of eerder gebrande, bittere smakende koffie krijgt.

Welke koffie is het best voor de gezondheid?

Koffiebonen bevatten cafeïne, een stof die bij overmatig gebruik de gezondheid kan schaden. Lees hier in welke koffie het meeste cafeïne zit.

Hoeveel kost goede koffie?

De prijzen voor verschillende soorten koffie lopen sterk uiteen. Ontdek de goede koffies aan de beste prijzen.

Wat betekenen de labels op pakjes koffie?

Op koffieverpakkingen staan vaak allerlei labels die iets vertellen over de productiemethoden, de milieu-impact e.d. Lees hier wat de labels precies betekenen.