Mediterraan dieet

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Hoe werkt het Mediterraan dieet?

Het mediterraan dieet kenmerkt zich door de inname van aanzienlijke hoeveelheden voeding van plantaardige oorsprong: fruit, groenten, noten, granen en olijfolie. De consumptie van vis en gevogelte is gematigd. Melkproducten, rood vlees, bewerkt vlees en zoetigheden zijn toegestaan in beperkte mate.

Deze aanbevelingen komen grotendeels overeen met de voedingsdriehoek en met de voedingstak, hulpmiddelen die werden gecreëerd na het verschijnen van de meest recente voedingsaanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad.

Het mediterraan dieet past in een mediterrane levensstijl die de gezelligheid, de lengte van de maaltijden, zelfs de siësta die erop volgt, omvat. Deze factoren dragen bij tot een positief effect van dit dieet.

Voedingsmiddelen te eten

  • Volkoren granen
  • Oliehoudende vruchten (noten, hazelnoten, amandelen, enz.)
  • Fruit
  • Zaden
  • Kruiden en specerijen
  • Plantaardige oliën
  • Groenten
  • Peulvruchten (boontjes, linzen, grauwe erwten, enz.)
  • Vis en schaaldieren

Voedingsmiddelen te beperken

  • Boter
  • Melkproducten
  • Zoetigheden
  • Rood vlees
  • Bewerkt vlees
  • Gevogelte
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Le régime Cétogène (Keto) est-il facile à suivre ?

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés.

Efficacité long terme

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses. Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme. Il faut compter 3 à 4 jours pour que le corps atteigne cet état.

Budget

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses. Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme. Il faut compter 3 à 4 jours pour que le corps atteigne cet état.

En résumé

Avantages

  • Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique.
  • Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses.
  • Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme.

Inconvénients

  • Il s'agit d'un régime équilibré.
  • Qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés.

Notre avis :

Contenu Exclusif

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides.

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