Nieuws

ING Lion Account wordt minder aantrekkelijk

09 november 2018

Vanaf volgend jaar betalen houders van de ING Lion Account, een “gratis” rekening, € 0,50 voor elke afhaling uit een geldautomaat buiten het ING-netwerk. Wij betreuren die geniepige tarifering en raden aan om uit deze rekening te stappen, tenzij je je geld altijd bij een ING-automaat kunt afhalen.

Heb je een Lion Account bij ING? Wees gewaarschuwd: vanaf 1 januari 2019 betaal je € 0,50 telkens wanneer je geld afhaalt aan een automaat die niet van ING is. Dat is straf voor een rekening die als “gratis” wordt aangeprezen.

Door deze tarifering verdwijnt de ING Lion Account uit onze lijst van interessante rekeningen, die je vindt in onze koopwijzer voor zichtrekeningen.

Naar de koopwijzer

 

Verborgen kosten

Wij hebben altijd de verborgen kosten aan de kaak gesteld die banken toepassen in hun tarieven. Betalende geldafhalingen horen daarbij. Deze geniepige tarifering stelt veel consumenten voor een voldongen feit en is dan ook ontoelaatbaar.

Het jaareinde is traditioneel het moment waarop dergelijke prijsstijgingen worden aangekondigd. Blijf dus waakzaam.

Echte gratis rekeningen

Met deze aankondiging van ING daalt het aantal echte gratis rekeningen. Behalve enkele internetrekeningen en nicheaanbiedingen, blijven er slechts drie over: Keytrade KeyPack, DB E-Account en Argenta Girorekening. Bij deze rekeningen is een kredietkaart inbegrepen.

Wij vinden dat elke bank minstens één gratis zichtrekening zou moeten aanbieden. Doen zij het niet, dan zullen de nieuwe spelers op de betaalmarkt het wel doen.

Overstappen naar een andere bank

Als je houder van een ING Lion Account bent en je wilt een echte gratis rekening, aarzel dan niet om over te stappen naar een andere bank. Om je daarbij te helpen, kun je gebruikmaken van ons dossier over bankoverstappen.

Tot slot vragen we de banken om rekeningnummers overdraagbaar te maken, zoals gsm-nummers dat al zijn. Dat zou een overstap naar een andere bank veel makkelijker maken voor de consument.