Persbericht

BNP Paribas Fortis laat zijn trouwe klanten in de steek, Testaankoop biedt oplossingen

29 maart 2023

Sinds een paar maanden verhogen de banken weer hun rente op spaargeld. Goed nieuws, behalve voor de trouwe klanten van BNP Paribas Fortis. Als grootste bank van ons land - eind 2022 stond er maar liefst 67 miljard euro hun spaarboekjes - waren ze toch de laatste om hun rente te verhogen. En dan enkel op recente rekeningen. Testaankoop vindt dat BNP Paribas Fortis het spel niet eerlijk speelt, en wil klanten van de bank helpen om hun geld beter te laten renderen.

Aandeelhouders boven spaarders

2022 was geen slecht jaar voor de banken. Ook BNP Paribas Fortis kon een gigantische winst laten optekenen: meer dan 3 miljard euro, oftewel een stijging van 19% in vergelijking met 2021. Maar dat komt de trouwe spaarders allerminst ten goede. Want de intrest op de bestaande spaarrekeningen bij BNP Paribas Fortis blijft erg laag: 0,25% in totaal. De bank koos ervoor om zijn aandeelhouders grote dividenden te geven, in plaats van de spaarders te belonen.

 

Geen fair play

Nochtans is de rente wel omhoog gegaan voor wie een Plus Spaarrekening heeft bij BNP Paribas Fortis. Daar is de totale intrest 1,25%. Alleen: deze spaarrekening bestaat nog niet zo lang. Enkel wie dus recent een nieuwe spaarrekening heeft geopend bij BNP Paribas Fortis geniet er al van.

Op deze manier lijkt het dus alsof je bij BNP een hoge intrestvoet krijgt, maar wie al langer een spaarrekening heeft bij die bank, ziet daar niks van terug. Testaankoop vindt het niet kunnen dat hiermee de trouwe klanten de dupe zijn van oneerlijke marketing van BNP Paribas Fortis.

 

Maak de switch!

Klanten van BNP Paribas Fortis kunnen zelf overstappen van hun klassieke spaarrekening naar het nieuwe product (dat kan tot 100.000 euro), zonder hun getrouwheidspremie te verliezen. “Dit is de gemakkelijkste manier om het spel te spelen volgens de regels van BNP zelf”, zegt Laura Clays, woordvoerder van Testaankoop. “Je hoeft dan niet van bank te veranderen, en wanneer je minstens 500 euro overzet behoud je ook de getrouwheidspremie”.

Een andere optie is om van bank te veranderen. Op de website van Testaankoop staan alle mogelijke spaarrekeningen met hun totale intrest opgelijst. Ook de e-DEPO van de Belgische Staat is een goed alternatief, die biedt ondertussen al een netto rendement van meer dan 2%. Nadeel daarbij is wel dat je je geld minstens een jaar moet laten staan.

Testaankoop helpt je bij het zoeken van een goed alternatief via het telefoonnummer 0800 500 20.

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.