Nieuws

Waarom wij Aion spaarrekening niet langer aanbevelen

19 juli 2021

Het klopt dat Aion bank nog steeds de hoogste rente biedt. Maar de bank is moeilijk te bereiken. Daarnaast staan ze in ons laatste tevredenheidsonderzoek onderaan de lijst. Daarom beschouwen wij de Aion spaarrekening niet langer als Beste Koop.

Aion bank onderscheidt zich door het feit dat ze momenteel de spaarrekening met de hoogste rente in België aanbiedt. Voor de Extended rekening betekent dit een basisrente van 0,10 % en een getrouwheidspremie van 0,90 %. 

Maar laten we voorzichtig zijn. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van de bank, waaronder toegang tot de spaarrekening, moet je een maandelijks abonnement betalen. Je kunt kiezen tussen de Light-versie (€ 3,90 per maand) en de Premium-versie (€ 19 per maand). Desondanks zou een spaarder met een flinke spaarpot hier mogelijk wel zijn geluk kunnen vinden.

Een bank die moeilijk te bereiken is

Verschillende van onze leden hebben laten weten dat de bank moeilijk te bereiken is in geval van een administratief probleem. Dit maakt het moeilijk om deze problemen op te lossen. 

We houden ook jaarlijks een tevredenheidsonderzoek onder onze leden over hun bank. In de meest recente enquête scoorde Aion het laagste met betrekking tot de tevredenheidsscore. We kiezen er daarom voorlopig voor om de Aion-spaarrekening niet op te nemen in onze selectie van interessante rekeningen.

Blijf bij Aion... Of ga ergens anders heen

Heb je al een account bij Aion en alles gaat goed? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Je spaargeld is veilig en, zoals bij elke bank die in België actief is, wordt je vermogen beschermd door het depositogarantiestelsel tot € 100 000 per persoon.
Als je toch erg teleurgesteld bent over de klantenservice, kun je je geld altijd overdragen naar een andere bank. Om te weten te komen welke rekening het beste rendement biedt op basis van jouw persoonlijke situatie, gebruik je onze spaarrekeningvergelijker.

Naar de spaarrekeningvergelijking