Dossier

Verzekering voor je auto nodig op reis?

12 december 2019
Verzekering voor je auto op reis?

Op reis kun je een beroep doen op je gewone autoverzekering bij een ongeval. Voor pechverhelping of als je auto gerepatrieerd moet worden, moet je voertuigbijstand via je reisbijstandsverzekering inschakelen.

Vind je reisbijstandsverzekering

Op reis verzekerd tegen ongevallen

  • Je autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid geldt in heel Europa en het Middellandse Zeegebied. De precieze landen waarin je verzekerd bent, zie je op je groene kaart. Als je in het buitenland een ongeval hebt, zal die verzekering tussenkomen om de kosten van de tegenpartij te betalen. 
  • Je omniumverzekering zal tussenkomen om de schade aan jouw auto te betalen. Op reis geldt die verzekering net als in België. 

Bijstand op reis

Als je op vakantie een probleem hebt met je auto, dan heb je reisbijstand nodig. Afhankelijk van de formule die gekozen hebt, krijg je dan bovenop de personenbijstand ook de volgende bijstand voor je auto:

  • pechverhelping: als je auto niet hersteld kan worden, dan zal je verzekeraar de takelkosten betalen. Let op: veel full omniums vergoeden takelkosten na een ongeval in het buitenland, eventueel onder de vorm van een terugbetaling van gemaakte kosten. Sommige verzekeringen BA Auto dekken takelkosten na een ongeval in het buitenland. Check dus zeker hoe het zit om te vermijden dat je dubbel verzekerd bent.
  • repatriëring: je auto kan op kosten van de verzekeraar teruggebracht worden naar België als herstelling niet mogelijk is.
  • verzending van wisselstukken: als in het buitenland bepaalde wisselstukken niet beschikbaar zijn, dan zijn de verzendingskosten voor je bijstandsverzekeraar. 
  • vervangwagen: tijdens de herstelling krijg je meestal gratis een vervangwagen tot je beschikking.
  • bewakingskosten voor het voertuig: in afwachting van de repatriëring van je auto worden de bewakingskosten door de bijstandsverzekeraar betaald.

Op zoek naar goede reisbijstand?

Vertrouw op de koopwijzer reisbijstandsverzekeringen. Op basis van je keuzes krijg je meteen de prijzen en de plus- en minpunten van elke reisbijstand. Je ziet ook de kwaliteitsscore op basis van ons onderzoek.

Vergelijk de reisbijstandsverzekeringen