Dossier

Integrale gaat andere toekomst tegemoet

12 mei 2021
Integrale

Verzekeraar Integrale zit in onrustig vaarwater sinds de toezichthoudende instantie diverse herstelplannen heeft afgekeurd. Maar geen paniek, je spaarcenten zijn nu niet in gevaar. 

Integrale onder vuur

Misschien heb jij in het verleden op ons aanraden belegd in de levensverzekering 786 van Integrale? Om te profiteren van het belastingvoordeel van het langetermijnsparen, of gewoon als belegging zonder meer. Of je hebt centen gestoken in het fonds Integrale Perspective Test Aankoop. Het kan ook dat je werkgever voor Integrale heeft gekozen voor de groepsverzekering die hij voor zijn personeel heeft gesloten.

Dan maak je je wellicht zorgen over het feit dat de maatschappij in de loop van 2020 onder vuur is komen te liggen. Ze leek op een vereffening af te stevenen omdat ze van de Nationale Bank van België (NBB), die toezicht houdt op de verzekeringssector, nul op het rekest had gekregen voor de diverse herstelplannen die ze had voorgelegd. Er wordt hard naar een oplossing gezocht. 

Ondertussen is de vrees voor een doemscenario onterecht. Welke nieuwe toekomst Integrale ook tegemoet gaat, je spaarcenten bij die verzekeraar zijn momenteel niet in gevaar. Er is geen enkele reden om je centen nu snel-snel op te vragen. 

Wat is er aan de hand?

Een verzekeraar die levensverzekeringen op de markt brengt, moet te allen tijde in staat zijn om zijn verplichtingen na te komen. Integrale beschikt daarvoor momenteel over voldoende middelen.

Maar voor de wetgever en voor de NBB volstaat dat niet. Elke verzekeraar moet extra reserves aanleggen voor het geval er zich ooit een crisis zou voordoen. In de loop van 2020 bleek Integrale niet aan die voorwaarde te voldoen. 

De verzekeraar legde diverse herstelplannen voor, maar kreeg telkens nul op het rekest. Uiteindelijk werd beslist dat er tegen 23/12/2020 een oplossing moest zijn gevonden. Maar inmiddels kreeg de verzekeraar uitstel tot 24/2/2021 om te bepalen hoe het verder moet met zijn activiteiten.

Zowel individuele levensverzekeringen als groepsverzekeringen

In wat nu volgt, gaan we meer in detail in op drie producten van Integrale, zodat je kunt lezen hoe de vork in de steel zit voor de belegging die jij momenteel bij die verzekeraar hebt lopen:

Zit je met vragen?

Je kunt elke werkdag terecht bij de financiële experts van Test Aankoop invest op het nummer 02 542 33 51, van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur.

BEL 02 542 33 51

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/10/2021

Kan iemand mij vertellen of de overname van Integrale nu reeds goedgekeurd is door de Nationale bank van Belgie ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/02/2021

Ik maak me toch zorgen. Integrale laat niets van zich horen. In de media lezen we dat de NBB ingrijpt, dat er corruptieonderzoek loopt... Wanneer zal het bedrijf voldoen aan zijn (morele) actieve informatieplicht?

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/05/2021
, Gereageerd:

We zijn nu 16 mei 2021. Ik heb al jaren levensverzekering 786, alsook mijn vrouw. We maken ons ernstige zorgen om ons gespaarde geld. We horen niets meer van Integrale of testaankoop. Moeten wij ons geld opvragen en stoppen contract, na 10 jaar ?