Dossier

Wat te doen nu Integrale werd overgenomen door Monument?

12 januari 2022
Integrale overgenomen door Monument

Wat betekent het voor jouw beleggingen bij Integrale nu de verzekeringsportefeuille van die maatschappij werd overgenomen door Monument Belgium? Mag je gewoon verder storten of vraag je beter je geld op?

Het einde van Integrale

Misschien heb jij in het verleden op ons aanraden belegd in de levensverzekering 786 van Integrale? Om te profiteren van het belastingvoordeel van het langetermijnsparen, of gewoon als belegging zonder meer. Of je hebt centen gestoken in het fonds Integrale Perspective Test Aankoop. Het kan ook dat je werkgever voor Integrale heeft gekozen voor de groepsverzekering die hij voor zijn personeel heeft gesloten.

Dan heb je inmiddels een brief gekregen van Monument Assurance Belgium. Om te melden dat die verzekeraar de verzekeringsportefeuille van Integrale heeft overgenomen. Je bent dus zowel betrokken als je een individuele levensverzekering had lopen bij Integrale als een groepsverzekering.

We kunnen je daarover geruststellen.

  • Je spaarcenten zijn niet in gevaar. 
  • Méér zelfs, als je een gewaarborgde intrestvoet genoot bij Integrale, kun je nu nog altijd rekenen op de intrestvoeten die werden toegepast op de spaarpot gevormd met de premies die je al hebt gestort. Idem voor contracten waarbij een intrestvoet wordt gegarandeerd op (een deel van) de toekomstige premies.

Wat daarentegen de facultatieve uitkering betreft van winstdeelneming aan de verzekerden, daar zal de toekomst moeten uitwijzen welke politiek Monument daarvoor toepast. Maar wij verwachten dat de mooie tijden van riante winstdeelnemingen voorbij zijn. Integrale was een zogenaamde KB 69-instelling, wat onder meer inhoudt dat alle winsten onder de verzekerden moeten worden verdeeld. Dat geldt niet voor Monument. 

In wat nu volgt, gaan we meer in detail in op drie producten van Integrale, zodat je kunt lezen hoe de vork in de steel zit voor de belegging die jij momenteel bij die verzekeraar hebt lopen:

Zit je met vragen?

Je kunt elke werkdag terecht bij de financiële experts van Test Aankoop invest op het nummer 02 542 33 51, van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur.

BEL 02 542 33 51