Nieuws

Visa Debit maakt betalen in het buitenland makkelijker

27 mei 2021

Bij BNP Paribas Fortis heb je niet langer een debetkaart Bancontact/Maestro maar een Visa Debit. Ook een debetkaart, maar makkelijker te gebruiken in het buitenland en voor onlinebetalingen.

Bij BNP Paribas Fortis werd de debetkaart Bancontact/Maestro vervangen door de debetkaart Visa Debit. We beantwoorden enkele vragen over deze nieuwe kaart.

Is Visa Debit een primeur in België?

Ja. Tot nu toe werd Visa geassocieerd met een kredietkaart en Bancontact/Maestro met een debetkaart. Wie zijn huidige debetkaart gebruikt, activeert ofwel Bancontact ofwel Maestro, naargelang de keuze van de handelaar. In het buitenland is het bijna altijd Maestro. Maestro is overigens een merk van kredietkaartmaatschappij MasterCard. 

Wat is de meerwaarde van deze kaart?

De Visa Debit-kaart wordt in het buitenland en voor onlinebetalingen vaker aanvaard dan Bancontact/Maestro.

Moet ik als klant van BNP Paribas Fortis iets doen?

Nee. De bank stuurt automatisch de nieuwe kaart naar haar klanten (je hebt geen keuze). Gratis, daar worden geen kosten voor aangerekend.

Zullen andere banken ook overstappen op Visa Debit?

BNP Parisbas Fortis (en dus ook Fintro en Hello bank!) bijt de spits af, maar ook NewB heeft een overstap naar Visa Debit aangekondigd.

Betaalkaarten: maak de juiste keuze

Ons dossier betaalkaarten helpt je met de keuze voor de betaalkaart die het best beantwoordt aan je behoeften: debetkaart, kredietkaart met gespreide terugbetaling, echte kredietkaarten en prepaid betaalkaarten.

Naar het dossier over betaalkaarten