Nieuws

Visa Debit maakt betalen in het buitenland makkelijker

11 februari 2021

BNP Paribas Fortis vervangt binnenkort zijn debetkaart Bancontact/Maestro door Bancontact/Visa. Deze debetkaart is makkelijker te gebruiken in het buitenland en voor onlinebetalingen.

BNP Paribas Fortis kondigt het einde van zijn debetkaart Bancontact/Maestro aan. In de plaats ervan komt Bancontact/Visa. We beantwoorden enkele vragen over deze nieuwe kaart.

Is de debetkaart van Visa een primeur in België?

Ja. Tot nu toe werd Visa geassocieerd met een kredietkaart en Bancontact/Maestro met een debetkaart. Wie zijn huidige debetkaart gebruikt, activeert Bancontact of Maestro, naargelang de keuze van de handelaar. In het buitenland is het bijna altijd Maestro. Dat is overigens een merk van kredietkaartmaatschappij MasterCard. 

Wat is de meerwaarde van deze kaart?

De Visa Debit-kaart wordt in het buitenland en voor onlinebetalingen vaker aanvaard dan Bancontact/Maestro.

Moet ik als klant van BNP Paribas Fortis iets doen?

Nee. De bank zal de nieuwe kaart naar zijn klanten sturen (je hebt geen keuze), maar rekent geen kosten aan.

Zullen andere banken ook overstappen op Visa Debit?

BNP Parisbas Fortis (en dus ook Fintro en Hello bank) bijt de spits af, maar ook NewB heeft een overstap naar Visa Debit aangekondigd.

Betaalkaarten: maak de juiste keuze

Ons dossier betaalkaarten helpt je met de keuze voor de betaalkaart die het best beantwoordt aan je behoeften: debetkaart, kredietkaart met gespreide terugbetaling, echte kredietkaarten en prepaid betaalkaarten.

Naar het dossier over betaalkaarten