Dossier

Autoverzekering berekenen

21 januari 2021
Autoverzekering berekenen

Je autoverzekering berekenen? De koopwijzer autoverzekeringen van Test Aankoop Verzekeringen helpt. Je krijgt niet alleen zicht op je autopremie, maar ook op de kwaliteit. Heel belangrijk als je een schadegeval hebt!

Autoverzekering berekenen met de koopwijzer

 

Autoverzekering berekenen: zo doe je dat

Wil je de premie van je autoverzekering berekenen? Ga naar de koopwijzer van Test Aankoop Verzekeringen. We stellen dan een aantal vragen over:

  • je auto: het bouwjaar, de aankoopdatum, cataloguswaarde, het merk enz.
  • de bestuurder(s): contactgegevens, aantal jaar dat je je rijbewijs hebt, aantal ongevallen enz.
  • je verzekering: de gewenste dekking, de prijs-kwaliteitverhouding die je verkiest, de verzekeraars waarvan je een prijsvoorstel wilt enz.

Je zorgt het best dat je je aankoopfactuur, inschrijvingsbewijs en rijbewijs bij de hand hebt. Op basis van je antwoorden op de vragen krijg je dan binnen maximaal 2 werkdagen prijsvoorstellen. De prijs van een autoverzekering van Corona Direct en Ethias zie je meteen.

Waarom je autoverzekering berekenen met de koopwijzer?

Je autoverzekering berekenen kan op de Belgische markt via verschillende online simulatietools. Maar die focussen vooral op de prijs. Als consumentenorganisatie vinden wij het belangrijk om verder te kijken. Als je een schadegeval hebt, dan kan het verschil in kwaliteit namelijk een verschil betekenen van duizenden euro’s. Daarom krijg je bij Test Aankoop Verzekeringen niet alleen prijsvoorstellen, maar ook extra informatie:

  • Je ziet de kwaliteitsscore (op 100) van elke autoverzekering. We onderzochten de verschillende contracten op basis van een identieke set van criteria. Een eindscore van minstens 65 betekent dat de verzekering van goede kwaliteit is.
  • Je weet hoe tevreden anderen zijn over de autoverzekering. Daarvoor peilden we naar de globale tevredenheid van onze abonnees die in de 5 voorbije jaar een schadegeval hadden. De enquête polste naar de tevredenheid over onder meer hun contract, de schaderegeling, de klantenservice van de verzekeraar, de premie en de wijze waarop deze premie evolueert na een schadegeval.
  • Je kunt verschillende autoverzekeringen vergelijken: door de verzekeringen naast elkaar te zetten, vergelijk je de plus- en minpunten en het aantal sterren op elk van de criteria.

Je autoverzekering berekenen, doe je dus het best door ook de kwaliteit niet uit het oog te verliezen. Anders riskeer je met een goedkope autoverzekering duizenden euro’s te moeten opleggen als je een ongeluk hebt.

Goed om te weten: als je beslist om van autoverzekering te veranderen via Test Aankoop Verzekeringen, dan wordt ook je overstap in orde gebracht.

Welke factoren tellen om je autoverzekering te berekenen?

Verzekeraars zullen het risico op schade inschatten. Hoe hoger dat risico, hoe meer je betaalt voor je autoverzekering. Daarbij wordt vooral gekeken naar je leeftijd, het aantal ongevallen dat je gehad hebt, je woonplaats, het vermogen van je auto enz. Ontdek de 10 factoren die prijs van je verplichte autoverzekering bepalen.

Hulp nodig?

Bel de experts van Test Aankoop op 02 290 34 88 van maandag tot vrijdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur. Je vraag wordt dan meteen beantwoord.

Je autoverzekering berekenen met de koopwijzer