Dossier

Autoverzekering berekenen

01 juli 2019
Autoverzekering berekenen

Wil je je autoverzekering berekenen? Dan is de koopwijzer autoverzekeringen van Test Aankoop Verzekeringen net wat je zoekt. Zeker omdat je bij ons meer krijgt dan alleen prijzen. We vertellen je precies hoe het zit met de kwaliteit van de autoverzekeringen. Handig, want hoeveel je betaalt zegt niets over je vergoeding als je schade hebt.

Autoverzekering berekenen met de koopwijzer

 

Autoverzekering berekenen: zo doe je dat

Om je autoverzekering te berekenen, ga je naar de koopwijzer en neem je je aankoopfactuur, inschrijvingsbewijs, groene kaart en rijbewijs bij de hand. De prijs van je autoverzekering hangt namelijk af van veel factoren en wordt bepaald door jouw persoonlijke situatie. Om je een juiste autopremie te bezorgen, hebben we dus een aantal gegevens nodig over je auto en de bestuurder.

Hou rekening met een klein kwartier om alle vragen te beantwoorden en de prijsaanvraag door te sturen. Op basis daarvan bezorgen onze partners je binnen maximaal 2 werkdagen prijsvoorstellen.

Hoe maakt de koopwijzer het verschil bij het autoverzekering berekenen?

Je autoverzekering berekenen kan op de Belgische markt via verschillende simulatietools. Maar die focussen vooral op de prijs. Als consumentenorganisatie vinden wij het belangrijk om verder te kijken. Met de koopwijzer krijg je heel wat extra’s:

  • Je weet hoe het zit met de kwaliteit van de autoverzekeringen. Bij ons onderzoek werden de verschillende contracten beoordeeld op basis van een identieke set van criteria. 
  • Je hebt zicht op de service na een schadegeval: we peilden naar de globale tevredenheid van onze abonnees die in de 5 voorbije jaar een schadegeval hadden. De score die elke verzekeraar behaalde, geeft je een duidelijk beeld van de service. 
  • Je kunt tot 5 verzekeringen vergelijken: zo zie je heel duidelijk de verschillen tussen de autoverzekeringen. Qua prijs en qua kwaliteit. Je ontdekt makkelijk wat er precies gedekt is en eventueel ook voor welk bedrag.

Mooi meegenomen: als je beslist om van autoverzekering te veranderen via Test Aankoop Verzekeringen, dan brengt onze partner je overstap in orde.

Hulp nodig?

Bel de experts van Test Aankoop op 02 290 34 88 van maandag tot vrijdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur. Je vraag wordt dan meteen beantwoord.

Je autoverzekering berekenen met de koopwijzer