Nieuws

Goedkopere luiers, zelfde (of betere!) kwaliteit

18 mei 2015
goedkopere luiers

Garanderen enkel de duurste luiermerken de beste kwaliteit? Gelukkig niet. Uit onze test blijkt dat goedkopere luiermerken qua prestaties niet moeten onderdoen, en u bespaart er over de ganse draagtijd van uw kindje heen tot 1 900 euro mee. Bovendien kunt u twee van de bekroonde modellen gratis uitproberen!

Inleiding

Onze actie "Stop het lek in uw luierbudget" is afgelopen.

Voor twee van de bekroonde luiers uit onze test onderhandelden we de mogelijkheid voor u als ouder om deze gratis uit te proberen.

  • Stop het lek in uw luierbudget! Schrijf u snel in om van deze actie te profiteren (beperkt tot 30 000 deelnemers).

Een goede luier voor uw kleintje vinden is niet eenvoudig. Om u een handje te helpen, namen wij twaalf modellen grondig onder de loep. Naast de traditionele laboratoriumtest lieten we de verschillende luiers ook uitgebreid evalueren door 30 gezinnen. Ten slotte gaven we ook enkele lezers de kans om zelf aan de slag te gaan. Uit meer dan 1 500 inschrijvingen op onze Facebookpagina selecteerden we daarvoor 20 gezinnen.

De zoektocht naar de perfecte luier

De perfecte luier moet aan heel wat criteria voldoen: urine goed absorberen, comfortabel om de beentjes zitten, mooi om het lichaampje aansluiten, geen irritaties veroorzaken…

Hoe goed de luier de urine van uw kleintje absorbeert, is uiteraard één van de belangrijkste aspecten. Bij een goede luier gaat het vocht vlot door het bovenste laagje (dat tegen de billetjes zit) en wordt dan opgenomen door de absorberende laag. Hoewel het absorptievermogen de basis voor een goede luier is, scoorden enkele modellen uit onze test ondermaats wat dit aspect betreft. Over het absorptievermogen van de goedkopere luiers was ons testpanel over het algemeen erg positief.

Opgelet met gevaarlijke stoffen

Tot onze verbazing troffen we in twee van de twaalf onderzochte luiers polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) aan, die kankerverwekkend kunnen zijn en zeker niet thuishoren in luiers. Bij één model daarvan ging het wel om een dermate kleine hoeveelheid dat we niet kunnen spreken van toxiciteit. 

Bespaar tot 1 900 euro!

Iedere baby draagt maar liefst 4 500 tot 6 000 luiers. Als u kiest voor een duurder luiermerk, dan kost u dat maandelijks meer dan € 80. Door te kiezen voor de door ons geteste goedkopere en toch degelijke modellen, kunt u maandelijks tot € 0,32 per luier besparen. Over de ganse draagtijd van uw kindje heen betekent dit bijna € 2 000!

Test de beste modellen zelf uit!

In deze test bekroonden we drie modellen, 2 tot Beste van de test, 1 tot Beste Koop. We onderhandelden met de producenten om een eventueel voordeel te kunnen bekomen voor alle consumenten. Twee ervan, namelijk Delhaize en Kruidvat, gingen in op onze vraag. Samen met deze ketens zetten we de actie "Stop het lek in uw luierbudget" op om u als ouder de kans te geven de bekroonde modellen gratis uit te proberen.