Dossier

Zo evolueren de prijzen in de supermarkten

17 december 2020

Sinds de start van de coronacrisis in ons land hebben we de prijzen in verschillende supermarkten flink zien stijgen. In andere winkels blijven ze dan weer zeer stabiel. Volg hier dag na dag hoe het zit in jouw supermarkt.

We volgen dagelijks de prijzen in onze supermarkten op. In totaal monitoren we de prijzen van 267 producten: kruidenierswaren, verzorgingsproducten, dranken, zuivel enz. van zowel (inter)nationale als huismerken. Wij volgen daarbij echter niet de prijzen van vlees, groenten en fruit.

Op basis van deze korf van 267 producten zagen we bij verschillende winkels een stijging vanaf begin maart, dus op de vooravond van de pandemie. Vanaf dat moment zijn de prijzen bij Colruyt, Collect&Go en Carrefour aanzienlijk  gestegen. In sommige winkels bleven de prijzen dan weer opvallend stabiel.

Hoe de prijzen verder evolueren kun je hier dagelijks volgen.

Voor Intermarché kunnen we de prijsevolutie sinds 1 oktober niet meer volgen omdat die zijn online winkel Drive sindsdien heeft gesloten.

We hebben het hier uiteraard over de evolutie van de productmand van elke supermarkt en niet over het algemene prijsniveau van elk van hen. Als je de goedkoopste supermarkt in jouw buurt wilt vinden, kun je terecht op onze supermarktmodule.

Naar de supermarktmodule