Persbericht

Stakingen van april 2022 bij Ryanair: Testaankoop zet druk op Ryanair om de rechten van passagiers te verzekeren

13 april 2023

In april 2022 en de daaropvolgende maanden leidden stakingen bij het Ryanair-personeel tot een reeks geannuleerde vluchten. Testaankoop nam het voortouw en hielp getroffen passagiers via een speciale lijn om al hun vragen te beantwoorden.

De organisatie nam ook contact met de Ierse luchtvaartmaatschappij om ervoor te zorgen dat alle compensaties zo goed mogelijk werden afgehandeld en dat er verbetering kwam in het informeren van betrokken passagiers. Dit is mede dankzij de tussenkomst van Testaankoop gelukt.

Enkele honderden consumenten hebben contact opgenomen met de diensten van de consumentenorganisatie om hun compensatie te krijgen.

Vandaag, iets minder dan een jaar later, zijn er nog slechts een tiental zaken op te lossen. Vorige week zag Testaankoop zich genoodzaakt Ryanair aan te manen om ook deze laatste dossiers correct af te handelen en de compensatie uit te betalen. Testaankoop bekijkt de situatie vandaag opnieuw en hoopt op een gunstige uitkomst, zowel voor deze dossiers als voor de openstaande dossiers van latere stakingen.

Als er geen oplossing komt, heeft Testaankoop geen andere keuze dan de luchtvaartmaatschappij voor de rechter te dagen.

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.