Nieuws

Krijg ik mijn ticketgeld van 100 % Retro Festival terug na annulatie?

02 augustus 2023

Het 100% Retro Festival wordt dit jaar opnieuw geannuleerd, en festivalgangers riskeren alweer een jaar te moeten wachten op terugbetaling van hun ticket. Wij eisen een vergoeding binnen de komende drie maanden, of dreigen gerechtelijke stappen te zullen ondernemen

100 % Retro Festival afgelast, festivalgangers ontevreden

Vorig jaar werd het 100% Retro Festival in het Vlaamse Bobbejaanland op het allerlaatste moment afgelast. Ook dit jaar herhaalt de geschiedenis zich: de organisatie kondigde (opnieuw op het laatste moment) op sociale media aan dat het festival niet kon doorgaan.

Resultaat? Een heleboel ontevreden festivalgangers, waarvan velen hun geld terug willen.

Opties voor tickethouders

Dit jaar bood Hugo Foets, de organisator van het festival, verschillende opties aan de ongelukkige tickethouders:

  • Ofwel deelnemen aan een barbecue op 20 augustus 2023 met een ticket voor de eerstvolgende editie van het festival op 15 augustus 2024;
  • Ofwel kunnen de festivalgangers hun geld terugkrijgen, maar moeten ze een jaar wachten, in de hoop dat het festival in 2024 kan plaatsvinden.

Terugbetaling van geannuleerd festival moet binnen een redelijke termijn plaatsvinden

Volgens de wet moet de terugbetaling van het festivalticket echter binnen een redelijke termijn gebeuren, en de festivalgangers wachten nu al een jaar. Testaankoop dringt daarom aan op een vergoedingstermijn van drie maanden.

Ondertussen komt dat in totaal dus neer op één jaar en drie maanden, al een zeer ruime interpretatie van de zogenaamde “redelijke” termijn volgens Testaankoop.

Testaankoop dreigt met juridische stappen tegen de organisatoren

Daarnaast is Testaankoop verontwaardigd over het gedrag van de organisatoren: "Met zulke opties maken ze de festivalgangers belachelijk. Vorig jaar annuleerde Foets het 100 % Retro Festival op het allerlaatste moment. Hij beloofde toen plechtig dat het festival dit jaar wél zou plaatsvinden. En opnieuw: geen festival. Genoeg is genoeg. Foets moet de mensen die dat willen, nu vergoeden. Doet hij dat niet, ondernemen wij juridische stappen".

Vragen of problemen met betrekking tot een afgelast of uitgesteld festival?

Heb je een probleem of vraag over een afgelast of uitgesteld festival, dan kun je een klacht indienen via onze module of bellen met de experts van onze juridische dienst op 02 542 34 34. Maandag tot vrijdag van 9u tot 12u30 en van 13u tot 17u (vrijdag om 16u).

Dien een klacht in