Nieuws

Eerste "TA Approved"-label voor Belgisch mondmasker

07 oktober 2020

Met ons gloednieuwe concept “TA Approved” komen we tegemoet aan jullie vraag naar lokale producten met redelijke prijzen en een goede kwaliteit. Deltrian, Belgische fabrikant van mondmaskers, verdient het label als allereerste.

De Belgische mondmaskerfabrikant Deltrian uit Fleurus mag als eerste pronken met het gloednieuwe “TA Approved”-label. Die erkenning wordt toegekend na een marktonderzoek, contacten met de fabrikant en een conformiteitstest in het labo. De mondmaskers van Deltrian kosten € 9,98 voor vijf stuks, en beantwoorden aan onze vereisten.

Onze expertise in één oogopslag

Al meer dan 60 jaar staat Test Aankoop bekend als expert in het testen van producten en diensten. Naast onze labels “Beste Koop”, “Beste van de Test” en “Eco&Efficiënt” moet ook “TA Approved” vertrouwen scheppen in de door ons goedgekeurde producten. 

Om in aanmerking te kunnen dient te worden voldaan aan een specifiek lastenboek. Het label wordt uitgereikt aan producten die voldoen aan drie basiscriteria: lokale productie (dus Belgisch), redelijke prijs (na een marktstudie), en kwaliteit (op basis van onze onderzoeken, zij het in het labo en/of op basis van documenten die de fabrikant kan voorleggen).

Lees meer over onze labels

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/03/2021

Wanneer ik op de knop "NAAR DE RUBRIEK CORONAVIRUS" klik gebeurt er niets. Er verschijnt niet eens een handje, het blijft een pijltje :-(

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/02/2021

kunnen jullie als TA geen klacht indienen tegen de Belgische staat / Ministerie van defensie / of wie dan ook die deze aankoop heeft goedgekeurd?
Even gegoogled en wat blijkt? Omtrent de nanozilver- en TiO behandeling werden al door verschillende partijen medio 2020 waarschuwingen de wereld ingestuurd.

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/03/2021
, Gereageerd:

We hebben in elk geval de kat de bel aangebonden. De officiële overheidsmaskers waren tot nu toe gratis verkrijgbaar in apotheken. Volgens een confidentieel rapport van Sciensano en een advies van de Hoge Gezondheidsraad bevatten deze maskers zilvernanodeeltjes en titaniumdioxide deeltjes. Studies in het labo en bij dieren suggereren dat als dergelijke deeltjes ingeademd worden, ze zich naar andere organen kunnen verspreiden en daar in sommige vormen en vanaf bepaalde doses schade kunnen veroorzaken. Maar of er in de praktijk, bij normaal gebruik of wassen van mondmaskers, ook voldoende schadelijke deeltjes vrijkomen om gezondheidseffecten te veroorzaken, moet nog verder onderzocht worden.

Wij vragen de overheid om duidelijke en bindende normen op te stellen voor de samenstelling van de maskers die op de Belgische markt worden verkocht. Verscheidene bezorgde consumenten vragen zich immers ook af of andere stoffen zoals latex, glasvezel, enz. in hun maskers aanwezig zijn. Er is duidelijk nood is aan correcte informatie voor de consument over de samenstelling, kwaliteit, het gebruik (inclusief wassen), de veiligheid en de conformiteit van de maskers. ^An

Community

Voeding en Gezondheid

test

Gerelateerde discussies