Dossier

Zonwering in 10 vragen

25 juni 2020
zonwering oververhitting voorkomen

Na meerdere warme zomers na elkaar is zonwering een hot item. In steeds meer woningen wordt het moeilijk om de warmte eens die binnen zit, nog weg te krijgen. Voorkomen is dus het devies. Daarbij kan zonwering prima helpen.

Zonlicht buiten houden

Steeds meer Belgen schaffen zich een airco aan of overwegen zo’n aankoop. Maar die toestellen zijn niet goedkoop en verbruiken flink wat stroom. Daarom is het zaak om oververhitting in huis proberen te voorkomen.

Zonnewarmte oordeelkundig inperken

De hoofdschuldige voor oververhitting in huis is het zonlicht. Veel van de zonnewarmte die de woning binnendringt, raakt niet meer weg en zorgt zo voor een broeikaseffect in huis. En dat des te meer naarmate de woning beter geïsoleerd en luchtdicht is.

Alles moet er dan ook op gericht zijn om die aanvoer van zonnewarmte oordeelkundig in te perken op de momenten dat oververhitting dreigt. Omgekeerd is het ook de bedoeling om in de winter en in het tussenseizoen zoveel mogelijk gratis zonnewarmte te benutten om de stookkosten te drukken. Zonwering kan hiervoor een zeer interessante oplossing bieden.

Wat bij de keuze van de meest geschikte zonwering komt kijken, overlopen we in 10 vragen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

15 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/07/2021

Reeds drie jaar heb ik een elektrische zonnetent van 5 meter breedte en 4 meter uitschuifbaar aangekocht en laten plaatsen aan de zuid - zuidwesten kant van mijn terras.
Reeds twee hete zomers ongelooflijk veel plezier en genot van gehad, deze zomer, 2021, tot nu toe iets minder door de weersomstandigheden.
Merk : BOFLEX Genkersteenweg 313 3500 Hasselt
Bezoek van showroom mogelijk, zie website
Top model uit het gamma : VOGUE = de stevigste, zwaarste maar niet de goedkoopste ( weet de prijs niet meer )
Gekocht op Batibouw Brussel rechtstreeks bij de fabrikant, maar drie maanden moeten wachten op fabricatie en dus ook voor de plaatsing.
Optie genomen, gelukkig, voor een geintegreerde volant vooraan voor de lage ondergaande zon in het westen.
Optie genomen voor beide elektrische uitrollen met afstandsbediening.
Geen windbeveiliging genomen, wanneer ik moet weggaan doe ik zelf de zonnetent dicht voor alle zekerheid, eveneens voor de regen, en eveneens als het naar mijn mening te hard waait.
Kan alleman met de hand op het hart meegeven, beste koop van alle offertes, prijs / kwaliteit van alle merken op Batibouw.
Eveneens de plaatser en de plaatsing door de beste VAKMAN, bvba Rudi Goossens Vijverstraat 36 2460 Kasterlee, zie website.
Even goeie zullen er zijn, maar geen betere, en volgens vooraf gemaakte afspraken, allemaal nagekomen.
Stevige verankerde bevestiging in de buitenmuur.
Echt waar, de twee beste bijeen, Boflex en Rudi Goossens, eerlijk, correct
kwaliteit van beiden, klantvriendelijkheid en nakomen van gemaakte afspraken.
Een van mijn beste investeringen gedaan in jaren.

Willy Verbinnen
Korte Dreef 63
2820 Rijmenam

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/07/2021

Dag,
Heeft er iemand ervaring met zonnetenten, welke zijn voor jullie de kwalitatiefste, dekzeil, bij wind, motor enz….

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/03/2021

Kwalitatief op papier zeer goed plaatsing van zeer slecht Harol

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/04/2021
, Gereageerd:

Beste, wij zijn nu ook aan het kijken voor een zonwering. Wat is het probleem met Harol?

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/05/2021
, Gereageerd:

Harol zelf goede k,aliteit maar er is geen controle op hun erkende leveranciers en of plaatsers

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/05/2021
, Gereageerd:

Hallo Jeannine, mocht je problemen ondervinden, kan je gerust via onze klachtenbox rechtstreeks een klacht bij hen indienen om tot een oplossing te komen:https://www.test-aankoop.be/klagen Als abonnee kan je dan op de link klikken om hulp in te roepen van onze advocaten die dan voor jou kunnen bemiddelen. Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/06/2021
, Gereageerd:

Volledig met je eens. We hebben garagepoorten van Harol die hun eigen leventje leiden. Ze gaan zelden, van de eerste keer, dicht wanneer we op de afstandsbediening duwen. Met heel veel geduld lukt dit na 4 of 5 keer.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/03/2021

We denken eraan een zoneluifel te plaatsen boven ons terras. Ik ken Harol als merk maar zijn er nog andere merken op de markt zodat ik een vergelijking kan maken tussen verschillende merken?

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/02/2021

Ik liet een zonnetent Harol type VZ520 plaatsen van 20m² met uitval van 4 m. Door, vermoed ik, de niet conforme plaatsing trekt de balk scheef en sleept het stoffen gedeelte over het dak.
De plaatser stelt tussenrol voor tegen meerprijs.
Volgens mij in tegenspraak met de pdf van de fabrikant waarbij er een strakke uitvoering tot uitval van 5,5 mogelijk is. De fabrikant doet zelf geen plaatsingen hij laat dit over aan lokale plaatsers

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/03/2020

Ik overweeg de plaatsing van ofwel een horizontale luifel, ofwel een verticaal scherm.(+/- 4 meter breed). Ik kijk uit naar de reacties van mensen die reeds geplaatst hebben

Groetjes

JdH

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/03/2020

Na de twee voorbije zomers denken we er over om zonnewering te plaatsen aan onze veranda. Wat zijn de voor/nadelen van screens of rolluiken ? De venster waar we de zonnewering willen plaatsen ligt op het zuid-westen. Dus namiddag- en avond zon. Alle tips en suggesties voor firma's ( as Antwerpen -Lier) zijn welkom.Alvast bedankt !

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/03/2020

Wij hebben een elektrische screen als zonwering maar achteraf bleek het eigenlijk een schaduwdoek te zijn .Ons terras is Z/W gelegen en is aan 3 zijden ingesloten.Wanneer het buiten meer dan 25 graden is , brand de zon door de screen , het word 30 + , geen zuurstof meer , en men moet de screen openen.Men moet opletten dat men ZONWEREND doek heeft ! ( Indien buitentemperatuur +25 , indien lager is schaduwdoek ook ok . )

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/03/2020

ik wil een zonnescherm vervangen. Het vorige is gescheurd en 1 arm gebroken.
Ik zoek een goede oplossing

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/02/2020

Rolluiken geplaatst

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/02/2020
, Gereageerd:

Hallo Martin, kan je ons ajb laten weten waarom je voor rolluiken gekozen hebt en welk type//merk het is ? Zijn ze elektrisch te bedienen ? Hoeveel jaar garantie heb je erop gekregen ? Bedankt alvast om ons deze informatie te willen bezorgen. Tot hoors!

^An