Nieuws

Grote actie rond de plaatsing van zonnepanelen

23 juni 2020
zonnepanelen investering rendement

Test Aankoop zet een nieuwe actie op rond de plaatsing van zonnepanelen. Ondanks alle wijzigingen in de regelgeving blijft het financieel rendement van dit soort investering overeind. Een doorgedreven ontzorging helpt consumenten om effectief de stap naar een eigen installatie te zetten.

Sinds 2015 organiseert Test Aankoop elk jaar een groepsaankoop van zonnepanelen. In totaal leverde dat meer dan 30 000 inschrijvingen op. Daarvan heeft ruim 15 % effectief een installatie via ons laten plaatsen. Ook dit jaar lanceren wij een actie rond zonnepanelen waarop je vrijblijvend kunt inschrijven om een offerte te krijgen.

Schrijf je vrijblijvend in

Kennis van de markt

In die vijf jaar heeft Test Aankoop een solide ervaring en een grondige kennis van de markt van zonnepanelen opgebouwd. Dat komt tot uiting in hoge tevredenheidsscores bij wie tot hiertoe samen met ons de stap heeft gezet.

Positief financieel rendement

Ondanks de vele veranderingen in de regelgeving rond zonnepanelen blijft een interessant financieel rendement van dat soort investering overeind. Je leest er meer over in ons dossier “Zonnepanelen: alles wat je moet weten”. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de sterk gedaalde prijzen voor de installaties. Met de prijzen die wij hebben onderhandeld ligt een fraai financieel rendement binnen bereik. En volgens onze berekeningen hoef je daarvoor niet te wachten op de nieuw aangekondigde investeringspremie in Vlaanderen.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Met het oog op een CO2-armere wereld is hernieuwbare energie essentieel. Door de plaatsing van zonnepanelen kan elk zijn steentje bijdragen aan een meer duurzame samenleving.

In vertrouwen

De zoektocht naar een geschikte aannemer is iets waar velen tegenop zien. Dat is vaak ook net wat hen tegenhoudt om daadwerkelijk een beslissing over de plaatsing van zonnepanelen te nemen. Welnu, wij hebben een zorgvuldige selectie van installateurs gemaakt, die werken binnen een strikt en transparant kader. Kwestie van verrassingen te vermijden.

Vrijblijvend plaatsbezoek en offerte

Heb je interesse in deze actie rond zonnepanelen, dan kun je een plaatsbezoek van de toegewezen installateur aanvragen. Die bekijkt dan de haalbaarheid van de plaatsing en werkt een concrete offerte uit. Alles geheel vrijblijvend.

Overigens hoef je geen abonnee van Test Aankoop te zijn om je in te schrijven. Maar wie abonnee is of wordt, mag wel rekenen op een extra korting van € 200 op de plaatsingskosten.

Heb je vragen?

Bel ons op via onze energielijn:

02 542 33 86

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

53 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/09/2020

Met dank voor de snelle reactie, zeer professioneel en uiterst tevreden met de installatie. Nu de zon nog.... ;-)

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/09/2020
, Gereageerd:

Dag Kris, bedankt om even aan ons door te geven dat je tevreden bent ! Blij om dit te horen, en nu inderdaad wachten op de zon :) ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020

had offerte laten maken, deze leek me wel héél generiek. Kreeg telefoon van de firma en gaf aan dat het dak voor slechts 5 tot 8 zonnepanelen plaats had, ik kreeg via telefoon antwoord dat ze zo'n kleine installaties niet doen.
Er staat ook geen minimum in de voorwaarden bij intekenen, toch?

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/08/2020
, Gereageerd:

Beste Wim, alvast bedankt om ons dit te melden ! Ik heb dit intern doorgegeven en van de verantwoordelijke dienst de formele bevestiging gekregen dat er geen beperking staat op het aantal zonnepanelen dat kan geplaatst worden. Dit betekent dus concreet dat iedereen zich kan inschrijven (ook niet-abonnees) "ongeacht hoeveel panelen". Voor verdere vragen (of eventuele problemen) kan je ons gerust contacteren via de Energielijn op het nummer 02-542.33.86 (elke werkdag tot 17u, vrijdag tot 16u). Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/08/2020
, Gereageerd:

hartelijk dank voor dit na te vragen, ik heb uw antwoord terug gekoppeld via mail die ik mocht ontvangen van hun. Hopelijk komen we nu wel in aanmerking voor hun diensten.

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/08/2020

Gans het verhaal rond zonnepanelen is van bij het begin een opeenstapeling van verkeerde keuzes en onbetaalbare engagementen.
Freya Van den Bossche had het lumineuze idee om de opbrengst van photovoltaïsche installaties gedurende 20 jaar te garanderen terwijl ze op 5 jaar terugverdiend werden. Veel minder had dus ook gekund.
Resultaat : de prijzen voor (heel dikwijls Chinese) zonnepanelen bleven lange tijd kunstmatig hoog en niettegenstaande de netvergoedingen altijd maar duurder werden, werd er een gigantische financiële put gemaakt die men nu moet zien te vullen.
Na enkele vergeefse pogingen om van die veel te dure beloftes verlost te geraken - waarbij men telkens teruggefloten werd door de Raad van State - is men op de proppen gekomen met het prosumententarief. Concreet: men heeft gewoon contractbreuk gepleegd.
Maar ook dat volstaat niet om de put te dempen, en dus blijft men zoeken naar manieren om van deze onbetaalbare erfenis verlost te geraken.
Wat onder andere mevrouw Demir nu probeert is dus helemaal niet netjes maar tegelijk onvermijdelijk.

Hoe dan ook, of je dat nu leuk vindt of niet: zonder terugdraaiende teller is het rendement van zonnepanelen erg beperkt.
Technisch is een thuisbatterij een oplossing, maar die kost opnieuw een pak geld ! En wie gelooft nog dat de spelregels niet opnieuw worden aangepast, na dat we met zijn allen geïnvesteerd hebben in zo'n batterij ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/11/2020
, Gereageerd:

Saga met terugdraaiende teller is nog niet uitgeklaard!! Waarom het Grondwettelijk Hof dat zolang laat aanslepen , heb je het raden na! wat er wel in de steigers staat is dat er protest gaat komen van de PV houders die hun lesje geleerd hebben uit heel de polemiek.
Heb stelselmatig een batterij systeem zelf opgesteld, een groot deel van mijn opbrengst wordt hierin gepompt, En zou niet weten waarom dat vermeld moeten worden?
Wordt het een zwarte dag voor PV houders, zal dit systeem gevoelig uitgebreid worden, zodat nog enkel een minimum uit het openbaar net gehaald wordt!
Ondertussen afwachten naar het verdikt

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/08/2020

Demir vraagt Luminus campagne met terugdraaiende meter stop te zetten DM 28/7

Opeens is de terugdraaiende teller tot 15 jaar na 2020 geen zekerheid meer volgens Demir. Dat is een afspraak niet nakomen, een wet terugdraaien. Argument; het zou niet eerlijk zijn tegenover mensen zonder panelen.
Mijn antwoord: die mensen hebben niet geïnvesteerd in duurzame energieopwekking!
En is het dan wel eerlijk mensen mét zonnepanelen onderling te discrimineren door allen te belasten met prosumententarief, zij die de energiepremies krijgen en zij die die niet krijgen? Het ware gelaat van Demir gaat zich tonen!

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/08/2020

wanneer wordt de terugleververgoeding (zonnepanelen) door de energieleveranciers toegepast zoals in Nederland ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/10/2020
, Gereageerd:

Och tijdens de zomer zakt de energieprijs op de energiebeurs , kassa kassa voor de stroomleverancier die dat niet doorrekenen aan hun klanten. Dit gaat al jaren zo. Nederland is een ander land, daardoor. Andere wetten.

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/11/2020
, Gereageerd:

Heb wel van mijn energieleverancier een mailtje gehad dat de prijs gaat zakken! en dat ze die aan de verbruikers gaan doorgeven. Hoeveel en wanneer, nog afte wachten

&ré

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/07/2020

Hallo, ik had me ingeschreven en verleden week is er iemand langsgekomen.
Ik had niet het gevoel met een groepsaankoop te maken te hebben. Hij stelde me een parallel omvormer voor omdat die een beter rendement zou hebben. (ong 800 euro duurder) Ik vroeg dan toch maar de de serie omvormer op mijn offerte die ik dan onmiddellijk ontving. Dan interpelleerde ik hem over het hangende proces met de de vreg over de terugbetaling van de distributiekosten, en hij wuifde dit weg als een volleerde verkoper:) Ik heb dan zelf wel moeten vragen naar de test aankoop korting... plat dak,15 panelen, serie omvormer, totaal prijs incl btw en korting 7200 euro. geen idee nu of dit een goede groepsaankoopdeal is of niet.. iemand raad? Voelde niet echt testaankoop steun, kon net zelf een verkoper gecontacteerd hebben..

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/10/2020
, Gereageerd:

Ik heb de panelen in 2009 laten leggen, 25000 euro . Nu (2020) zijn die veel goedkoper.

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020
, Gereageerd:

Beste Kris, voor al je vragen aangaande onze Groepsaankoop Zonnepanelen kan je ons gerust contacteren via het rechtstreekse nummer van de Energielijn : 02-542.33.86 (elke werkdag tot 17u, vrijdag tot 16u). Het is uiteraard niet de bedoeling dat er verwarring ontstaat noch wat betreft de offerte noch wat betreft de voordelen die eraan verbonden zijn. Twijfel dus niet om ons te bellen, mijn collega's en ik helpen je graag verder ! Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/08/2020
, Gereageerd:

beste ik heb dit ook via test aankoop aangekocht &( panelen niet de goedkoopste met omvormer en betaalde hiervoor 5800euro op plat dak ben zeer tevreden MET DEZE.

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/08/2020
, Gereageerd:

Moet zijn 15 PANELEN

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020
, Gereageerd:

Bedankt, Peter, voor deze positieve getuigenis ! Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/07/2020
, Gereageerd:

Dat moest je al gedaan hebben voor die verkoper van TA aan je deur kwam, zoals met alle aankopen moet je kunnen vergelijken, en dan zijn verschillende offertes nodig. Heeft de verkoper een reden gegeven waarom hij een parallel schakeling voorziet, bvb. schaduw, oost/west ligging? Voor de terugdraaiende teller heeft de minister net een firma op de vingers getikt omdat deze dat argument nog altijd gebruikt !! Dat wil wat zeggen! Ik dank dat de zaak al beslecht is in het voordeel van de VREG. Maar dat niemand iets wil loslaten omdat de reacties niet van de poes gaan zijn enerzijds, en omdat de verkoop gaat stilvallen tot er klaarheid komt.

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020
, Gereageerd:

Dag André, er is nog steeds geen uitspraak door het Grondwettelijk Hof in deze zaak van de terugdraaiende meter. Dat zou normaal gezien voor het einde van 2020 moeten gebeuren. De Vlaamse overheid heeft hier echter niet op gewacht en de Vlaamse Investeringspremie in het leven geroepen die in zekere mate het voordeel van die terugdraaiende teller compenseert. Meer info vind je in ons dossier via volgende link https://bit.ly/2YbXb3S  ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/07/2020

Cfr recente uitspraken (in de pers op 9/7) van de minister Demir waarbij het niet zeker of de investering in 2020 nog zal genieten van de terugdraaiende teller. Is het dan niet beter te wachten tot 2021 ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/01/2021
, Gereageerd:

raar - nooit reactie gekomen

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/02/2021
, Gereageerd:

Sorry, Louisa, je post is door de mazen geglipt! In ons dossier op onze website hebben we er altijd op gewezen dat er geen waterdichte garantie was ivm de terugdraaiende teller. Een uitspraak van het Grondwettelijk Hof zou hier dan uitsluitsel hebben gegeven maar werd omwille van corona uitgesteld. Uiteindelijk is er toch een uitspraak gevallen. De eigenaars van zonnepanelen die nog met een analoge meter zitten kunnen hier voorlopig nog van gebruik maken. Tot begin april 2021 wordt de vervanging van een analoge door een digitale meter in ieder geval opgeschort. Meer info vind je in ons dossier:https://bit.ly/2NfcPca  ^An  

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2020

Heb me vorig jaar ingeschreven voor deze actie. Er is toen iemand komen kijken en had er wel een goed gevoel maar ik heb nooit een offerte ontvangen. Heb zelf geen moeite meer gedaan om de offerte te krijgen omdat het veel zegt over de dienstverlening van dat bedrijf. Nochtans geselecteerd door Test-Aankoop....

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020
, Gereageerd:

Beste Harry, jammer dat je verleden jaar geen offerte ontvangen hebt! Soms kan het inderdaad voorkomen dat bepaalde installateurs overstelpt worden met aanvragen en dat het enige tijd vergt om de offertes op te maken. Als zo'n geval zich voordoet volstaat het om ons te contacteren via het rechtstreekse nummer van de Energielijn : 02-542.33.86 (elke werkdag tot 17u, vrijdag tot 16u). Dan doen wij het nodige en geven dit door aan de betrokken dienst ! Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2020

Heb me ooit ingeschreven op deze actie. Er is toen iemand komen kijken en afspraken gemaakt maar nooit een offerte ontvangen...

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/07/2020

Hallo,

Wat is het voordeel om zonnepanelen via test-aankoop te laten installeren tov groepsaankoop provincie West-Vlaanderen bvb?
Ik laat beide offertes opmaken. Ben benieuwd naar het resultaat.

Mvg
Didier

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2020
, Gereageerd:

Eerst en vooral is er 200 euro korting voorzien voor onze abonnees. Uiteraard werk je dan ook met een firma die door ons erkend is en kan je beroep doen op onze juridische dienst indien er ondanks alles toch een probleem zou opduiken. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/07/2020

beste , wij hebben een plat dak dat normaal voor het rendement optimaal is omdat je in alle richtingen vrij kunt plaatsen nu heb ik wel een beetje schrik omdat ik ooit eens ergens gelezen heb dat bij een plat dak eventueel met een storm dat dit de eerste panelen zijn die gaan vliegen hebben jullie er ervaring mee ? ik heb er al verschillende gezien en de hoek van de panelen scheelt ook sterk van de ene tegen de andere.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2020
, Gereageerd:

Het risico waar je naar verwijst is gelukkig een hoax. Op zich kan het wel, maar je dient wel met een aantal zaken rekening te houden zoals het gewicht van de installatie, naar gelang het aantal panelen en vaak wordt er ook meer materiaal gebruikt waardoor er een meerkost kan zijn. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/07/2020

Mijn electriciteitsverbruik is te laag, kan ik via zonnepanelen electriciteit produceren voor mijn dochters (één woont in Heverlee, één woont in Grimbergen) , zij kunnen wegens oriëntering geen zonnepanelen plaatsen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2020
, Gereageerd:

Dat behoort jammer genoeg vooralsnog niet tot de mogelijkheden, dus daar hoef je het niet voor te doen. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/07/2020

Zijn zonnepanelen nog steeds rendabel en interessant in 2020? Waar is het artikel??? Platte commerce ;-((

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/07/2020
, Gereageerd:

www.test-aankoop.be/.../premie-zonnepanelen-vlaanderen

En tevens een interessant artikel van drie pagina's dat vorige maand pas verschenen is. (juni) Voila iets met pap en lepel..

www.test-aankoop.be/.../aa_653_020022.pdf

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/07/2020
, Gereageerd:

Ik vrees dat ik de pineut ga worden van heel hun energiesprookje ! Ten eerste mijn ouderdom, ten tweede mijn elektrische verwarming, ten derde mijn verbruik. Indertijd werd sterk aangedrongen en steun verleend op elektrische verwarming, die dingen zijn niet kapot te krijgen, en met de hoge prijzen om over te schakelen op mazout of gas zeker niet haalbaar. Evenmin ga ik niet meer verbruiken overdag door alle apparaten te gebruiken! Het grote voordeel dat ik heb is mijn opslag in de zomer, zodat ik de winter kan verwarmen zonder kosten. Gaan ze er rekening mee houden? gaat VREG het winnen? Waarom ook al die kortzichtige veranderingen? Straks gaat niemand nog willen deelnemen aan energiebesparingen!

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2020
, Gereageerd:

Dat zijn zaken die ook wij van dichtbij opvolgen. Zodra er bijkomende informatie is zullen we erover posten. Uiteraard kan je zoals steeds beroep doen op onze specialisten via het nummer 025423386 als je ergens over twijfelt. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/07/2020
, Gereageerd:

Had ook zoiets verwacht !! Een gefundeerd artikel met aanwijzingen van Digitale Meter, Terugdraaiende teller, prosumententaks en vooral de keuze van omvormers en panelen! Waar is dit zodat we ons kunnen verdiepen of dit nog de moeite is.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/06/2020

Op welke korting,buiten de 200 euro kan men rekenen bij de actie zonnepanelen?

Mvg,
Luc

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2020
, Gereageerd:

Dat is hem, 200 euro korting voor onze abonnees. Uiteraard werk je dan ook met een firma die door ons erkend is en kan je beroep doen op onze diensten indien er toch een probleem zou opduiken. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/06/2020

Ik heb ingeschreven voor zonnepanelen. Het adres is in xxxxx.Maar alle corespondentie is xxxxxxx; Dus stuur alles naar xxxxxxx.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2020
, Gereageerd:

Beste Willy, gezien je adres hier publiek staat moet ik je post een beetje aanpassen. Je deelt beter niet je gegevens waar iedereen zomaar kan meelezen. Maar ik geef het wel door naar onze specialisten zodat we er rekening mee kunnen houden. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/06/2020

Beste ik heb een abbonement.
Ik wil mij inschrijven maar ik moet "eerst mijn e-mailadres te bevestigen"
Ik weet echter niet hoe en ik ontvang reeds jullie mails.
Volgens jullie kan ik dit door te te klikken op de link in de e-mail die je zonet hebt ontvangen.
Maar ik ontvang deze niet. Hoe schrijf ik mij dan vrijblijvend in?

MVG,
JP

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2020
, Gereageerd:

Bedankt voor jullie opmerkingen. We bekijken nog waar het probleem eventueel zou liggen, maar je kan ons ondertussen wel bellen op het rechtstreeks nummer 025423386 en dan schrijven wij je zelf vrijblijvend in :) Onze excuses voor het ongemak! ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/06/2020
, Gereageerd:

Ook bij mij zelfde probleem: ik krijg geen e-mail en kan dus ook niet inschrijven. Gezien gelijkaardige reacties, lijkt me dit generiek probleem te zijn. Taak voor ICT om in orde te brengen

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/06/2020
, Gereageerd:

Ook zelfde probleem, geen mail ontvangen kan dus niet inschrijven !

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/06/2020
, Gereageerd:

Werkt inderdaad niet.
Ik ben ingelogd, heb al twee maal mijn e-mailadres bevestigd en nog krijg ik die melding en kan ik niet inschrijven.

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/06/2020
, Gereageerd:

zal misschien ook aan mij liggen maar heb hetzelfde probleem

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/06/2020
, Gereageerd:

Beste

Zelfde probleem, mail komt niet en inschrijven kan dus niet.

Mvg

Eric

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/06/2020
, Gereageerd:

Beste Eric, hiervoor hebben we een extra link geplaatst op onze infobox waarin staat dat je een email ontvangen hebt om je account te bevestigen. Zodra je die link klikt word je omgeleid naar een pagina waarop je email adres al ingevuld is. Op deze pagina vind je een knop om een nieuwe bevestigingsemail te versturen Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/06/2020

Waarom zijn wij als bedrijf niet gevraagd geweest? U doet reclame als een betrouwbare installateur die het komt doen. Net alsof de andere niet betrouwbaar zijn. Maar wij zijn zelfs niet om info gevraagd geweest. Beetje teleurgesteld. U kan altijd 0470223465 vragen voor info of info@lwstechnics.eu een mail sturen voor info van de zonnepanelen.
mvg,
Celia

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2020
, Gereageerd:

Wij bekijken alle opties inderdaad in alle onafhankelijkheid. Als je daar verdere vragen over hebt kan je ons altijd zelf contacteren via www.test-aankoop.be/contacteer-ons ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/06/2020
, Gereageerd:

Hey Celia
Ik ken u niet maar als ik de historiek van uw firma opzoek, zou ik als test-aankoop zijnde ook minder geneigd zijn. Ik zie dat u eerst een loodgietersfirma was en nu een elektriciteitsfirma. De bedoeling van test-aankoop is volgens mij dat de klanten van test-aankoop ook op de garantie rekenen en geen firma's die na 2-3 jaar iets anders gaan doen zodat er geen garantie meer is.
Ik weet zelf niet waarom u er niet bij bent, ik ben ook niet van test-aankoop maar enkel abonnee. Dus ik vrees dat ze meer met vaste firma's werken dan met de 'kleinere'.
Mvg

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/06/2020
, Gereageerd:

Goed gezegd

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/06/2020
, Gereageerd:

:D