Nieuws

Consumentenorganisaties nemen het voortouw in de energietransitie voor de burger

25 juni 2020
CLEAR hernieuwbare energie zonnepanelen

Ons project CLEAR 2.0 kreeg een Europese award. Het CLEAR-project zette in op de promotie van hernieuwbare energie. De award is een mooie erkenning voor de essentiële rol die consumentenorganisaties en burgers kunnen spelen in de energietransitie.

Europa steunt financieel vernieuwende projecten in tal van domeinen, in het bijzonder dat van de hernieuwbare energie. Er worden ook officiële awards uitgereikt aan projecten die de doelstellingen halen en de zaken in de goede richting hebben gestuurd.

Welnu, het project CLEAR 2.0, dat werd opgestart en gecoördineerd samen met vijf andere consumentenorganisaties, behoort tot dat kransje want het kreeg zopas de Award voor het beste project in de categorie “engagement”. Deze award is een mooie erkenning van de rol die consumentenorganisaties en burgers kunnen spelen bij de energietransitie.

29 000 installaties van hernieuwbare energie in 6 landen in 2,5 jaar

CLEAR 2.0 had de bedoeling om consumenten te begeleiden bij hun projecten. Dat gebeurde door onophoudelijk de vinger aan de pols te houden bij de burgers en door het energieverbruik van sommige consumenten van nabij te monitoren.

Wij hebben ook de beschikbare technologieën verkend en meer uitleg gegeven over hun werking, hun kosten, de betrouwbaarheid ervan en het regelgevend kader. We gingen ook na of de investeringen de moeite waard waren, organiseerden groepsaankopen met een financieel voordeel voor de deelnemers en zagen toe op de dienstverlening door de uitverkoren installateurs.

Wij zijn uiteindelijk zeer trots dat we op die manier hebben bijgedragen tot de plaatsing van een indrukwekkend aantal installaties van hernieuwbare energie in België, Italië, Portugal, Spanje, Slovenië en Tsjechië.

Lobbywerk voor een rechtvaardige energietransitie

Nog een partner in CLEAR 2.0, BEUC (Bureau Européen des consommateurs), werkte het hele project met ons samen om op basis van onze ervaringen op het terrein en de testresultaten het Europese beleid hogerop in de juiste richting te helpen sturen. Op die manier anticiperen wij op de toekomstige regelgeving opdat die zo goed mogelijk zou inspelen op de behoeften van de burger.

Wij hebben in Europa, net zoals overal elders, nood aan een rechtvaardige en voor iedereen toegankelijke energietransitie. Daarom blijven wij alles in het werk stellen om die te bewerkstelligen, onder meer ook via een nieuwe actie rond zonnepanelen die we zopas zijn gestart.

Naar onze actie rond zonnepanelen

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

20 reacties

User name
23/06/2020
CELIA BOUCHE

Waarom zijn wij als bedrijf niet gevraagd geweest? U doet reclame als een betrouwbare installateur die het komt doen. Net alsof de andere niet betrouwbaar zijn. Maar wij zijn zelfs niet om info gevraagd geweest. Beetje teleurgesteld. U kan altijd 0470223465 vragen voor info of info@lwstechnics.eu een mail sturen voor info van de zonnepanelen.
mvg,
Celia

User name
23/06/2020
STIG VANGEEL , Gereageerd:

Hey Celia
Ik ken u niet maar als ik de historiek van uw firma opzoek, zou ik als test-aankoop zijnde ook minder geneigd zijn. Ik zie dat u eerst een loodgietersfirma was en nu een elektriciteitsfirma. De bedoeling van test-aankoop is volgens mij dat de klanten van test-aankoop ook op de garantie rekenen en geen firma's die na 2-3 jaar iets anders gaan doen zodat er geen garantie meer is.
Ik weet zelf niet waarom u er niet bij bent, ik ben ook niet van test-aankoop maar enkel abonnee. Dus ik vrees dat ze meer met vaste firma's werken dan met de 'kleinere'.
Mvg

User name
25/06/2020
ERIK , Gereageerd:

Goed gezegd

User name
30/06/2020
BENNY LEVENS , Gereageerd:

:D

User name
24/06/2020
JAN-PIETER D HOORE

Beste ik heb een abbonement.
Ik wil mij inschrijven maar ik moet "eerst mijn e-mailadres te bevestigen"
Ik weet echter niet hoe en ik ontvang reeds jullie mails.
Volgens jullie kan ik dit door te te klikken op de link in de e-mail die je zonet hebt ontvangen.
Maar ik ontvang deze niet. Hoe schrijf ik mij dan vrijblijvend in?

MVG,
JP

User name
24/06/2020
ERIC WILLEMS , Gereageerd:

Beste

Zelfde probleem, mail komt niet en inschrijven kan dus niet.

Mvg

Eric

User name Moderator
30/06/2020
An | Moderator , Gereageerd:

Beste Eric, hiervoor hebben we een extra link geplaatst op onze infobox waarin staat dat je een email ontvangen hebt om je account te bevestigen. Zodra je die link klikt word je omgeleid naar een pagina waarop je email adres al ingevuld is. Op deze pagina vind je een knop om een nieuwe bevestigingsemail te versturen Mvg, ^An

User name
25/06/2020
KOEN VAN DEN LANGENBERGH , Gereageerd:

zal misschien ook aan mij liggen maar heb hetzelfde probleem

User name
25/06/2020
Alain Braekevelt , Gereageerd:

Werkt inderdaad niet.
Ik ben ingelogd, heb al twee maal mijn e-mailadres bevestigd en nog krijg ik die melding en kan ik niet inschrijven.

User name
27/06/2020
STEPHAN DUHAMEAU , Gereageerd:

Ook zelfde probleem, geen mail ontvangen kan dus niet inschrijven !

User name
29/06/2020
BRUNO PLETINCK , Gereageerd:

Ook bij mij zelfde probleem: ik krijg geen e-mail en kan dus ook niet inschrijven. Gezien gelijkaardige reacties, lijkt me dit generiek probleem te zijn. Taak voor ICT om in orde te brengen

User name Moderator
30/06/2020
An | Moderator , Gereageerd:

"Wij hebben een extra link geplaatst op onze infobox waarin staat dat je een email ontvangen hebt om je account te bevestigen. Zodra je die link klikt word je omgeleid naar een pagina waarop je email adres al ingevuld is. Op deze pagina vind je een knop om een nieuwe bevestigingsemail te versturen "

User name
26/06/2020
WILLY MARTENS

Ik heb ingeschreven voor zonnepanelen. Het adres is in oostduinkerke .Maar alle corespondentie is Boneputstraat 58 3960 Bree; Dus stuur alles naar Bree.

User name
30/06/2020
LUC SAS

Op welke korting,buiten de 200 euro kan men rekenen bij de actie zonnepanelen?

Mvg,
Luc

User name
01/07/2020
GILBERT HERSSCHENS

Zijn zonnepanelen nog steeds rendabel en interessant in 2020? Waar is het artikel??? Platte commerce ;-((

User name
01/07/2020
ANDRE VAN SOEST , Gereageerd:

Had ook zoiets verwacht !! Een gefundeerd artikel met aanwijzingen van Digitale Meter, Terugdraaiende teller, prosumententaks en vooral de keuze van omvormers en panelen! Waar is dit zodat we ons kunnen verdiepen of dit nog de moeite is.

User name
02/07/2020
NICOLAS VANNESTE , Gereageerd:

www.test-aankoop.be/.../premie-zonnepanelen-vlaanderen

En tevens een interessant artikel van drie pagina's dat vorige maand pas verschenen is. (juni) Voila iets met pap en lepel..

www.test-aankoop.be/.../aa_653_020022.pdf

User name
03/07/2020
ARNOLD VAN ACKER

Mijn electriciteitsverbruik is te laag, kan ik via zonnepanelen electriciteit produceren voor mijn dochters (één woont in Heverlee, één woont in Grimbergen) , zij kunnen wegens oriëntering geen zonnepanelen plaatsen.

User name
07/07/2020
MARTIN BOSMAN

beste , wij hebben een plat dak dat normaal voor het rendement optimaal is omdat je in alle richtingen vrij kunt plaatsen nu heb ik wel een beetje schrik omdat ik ooit eens ergens gelezen heb dat bij een plat dak eventueel met een storm dat dit de eerste panelen zijn die gaan vliegen hebben jullie er ervaring mee ? ik heb er al verschillende gezien en de hoek van de panelen scheelt ook sterk van de ene tegen de andere.

User name
07/07/2020
MARTIN BOSMAN

beste , wij hebben een plat dak dat normaal voor het rendement optimaal is omdat je in alle richtingen vrij kunt plaatsen nu heb ik wel een beetje schrik omdat ik ooit eens ergens gelezen heb dat bij een plat dak eventueel met een storm dat dit de eerste panelen zijn die gaan vliegen hebben jullie er ervaring mee ? ik heb er al verschillende gezien en de hoek van de panelen scheelt ook sterk van de ene tegen de andere.

Community

Hernieuwbare energie

Gerelateerde discussies