Nieuws

Waar in huis gebruik je multifunctionele reinigers en waar niet?

26 juni 2023
schoonmaakemmer, dweil en allesreiniger

Waar in huis en op welke oppervlakken mag je multifunctionele reinigers - ook wel allesreinigers genoemd - gebruiken? Volg onze richtlijnen en tips voor een optimaal gebruik.

Allesreinigers zijn de Zwitserse zakmessen van de schoonmaakmiddelen. Maar pas op dat je ze niet lukraak gebruikt of misbruikt...

 

Multifunctionele schoonmaakmiddelen of allesreinigers zijn niet geschikt voor alle oppervlakken of alle kamers in huis. Ze worden niet aanbevolen voor badkamers, onbeschermd hout (zonder coating) of marmer en moeten worden aangevuld met specifieke producten voor bepaalde oppervlakken of kamers in huis. Bovendien mogen ze niet worden verward met ontsmettingsmiddelen, die een andere samenstelling hebben.

Weet je niet zeker welke reiniger je moet kiezen? We hebben een aantal allesreinigers in flessen getest voor een doeltreffende verwijdering van veel voorkomende en hardnekkige vlekken. Milieuvriendelijkheid is ook een zeer belangrijk aspect in onze evaluatie: we hebben gekeken naar de verpakking, de samenstelling van het product en de aanwezigheid van ten minste een van de drie strengste milieukeurmerken (Europees Ecolabel, Blue Angel of Nordic Swan).

Naar onze vergelijker allesreinigers