Persbericht

Al meer dan duizend melding van AdBlue-problemen bij Testaankoop

17 mei 2023

Een kleine twee weken geleden riep Testaankoop eigenaars van een Citroën of Peugeot dieselwagen op om zich te melden als er een probleem was met het AdBlue-systeem in hun wagen. Intussen heeft de organisatie al meer dan honderden meldingen binnengekregen. Ze vraagt aan iedereen wiens auto AdBlue-gerelateerde problemen heeft om dit te melden, zodat ze de autofabrikanten hierop kan aanspreken.

Wijdverspreid probleem

Testaankoop krijgt veel klachten over een aantal dieselauto’s van Citroën en Peugeot met een fout in het AdBlue-antiverontreinigingssysteem. De bestuurder wordt daarbij gewaarschuwd dat hij zijn wagen moet laten herstellen om hem te kunnen blijven gebruiken.

De voorgestelde oplossing is dan vaak een vervanging van de AdBlue-tank, maar de kosten daarvan kunnen oplopen tot € 1 200, te betalen door de eigenaar. Wegens een schaarste aan vervangstukken kunnen de wachttijden bij een herstelling ook wekenlang duren, een extra ongemak dus.

Wat moet je doen als je AdBlue-systeem defect is?

Een kleine twee weken geleden haalde Testaankoop al het probleem van defecte AdBlue-systemen aan en lanceerden we een oproep aan eigenaars van wagens met een defect AdBlue-systeem omdat ze in kaart wil brengen hoeveel mensen geïmpacteerd worden. Op korte tijd kwamen zo al duizend meldingen binnen. Iedereen die een gelijkaardig probleem tegenkomen, mag dat melden.

Onze bedoeling is om de autofabrikanten wiens auto’s door het AdBlue-probleem getroffen worden, aan te sporen om oplossingen te zoeken voor de betrokken eigenaars”, zegt Laura Clays, woordvoerder van Testaankoop.

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.