Nieuws

Duizend meldingen van AdBlue-problemen bij sommige dieselwagens van Citroën en Peugeot

15 mei 2023

Een kleine twee weken geleden riepen we eigenaars van een Citroën of Peugeot dieselwagen op om zich te melden als er een probleem was met het AdBlue-systeem in hun wagen. Intussen hebben we al enkele honderden meldingen binnengekregen. Heeft jouw wagen hetzelfde probleem? Meld het ons op tijd!

Wijdverspreid probleem met AdBlue-systeem en eigenaars zijn de dupe

Via onze zusterorganisaties in Portugal, Spanje en Italië vernamen we dat er tal van klachten binnenliepen over een aantal dieselauto’s van Citroën en Peugeot met een fout in het AdBlue-antiverontreinigingssysteem. De bestuurder wordt daarbij gewaarschuwd dat hij zijn wagen moet laten herstellen om hem te kunnen blijven gebruiken.

De voorgestelde opposing is dan vaak een vervanging van de AdBlue-tank, maar de kosten daarvan kunnen oplopen tot € 1 200, te betalen door de eigenaar. Wegens een schaarste aan vervangstukken kunnen de wachttijden bij een herstelling ook wekenlang duren, een extra ongemak dus.

Wat moet je doen als je AdBlue-systeem defect is?

Reeds een kleine twee weken geleden schreven we over het probleem van defecte AdBlue-systemen en lanceerden we een oproep aan eigenaars van wagens met een defect AdBlue-systeem omdat we in kaart willen brengen hoeveel mensen geïmpacteerd worden. We kregen op korte tijd al duizend klachten binnen. Doet het probleem zich ook met jouw wagen voor, stuur ons dan je klacht via het onderstaande klachtenformulier.

Testaankoop gaat in gesprek met de PSA-groep om een oplossing te zoeken voor de eigenaars met AdBlueproblemen. Hoe meer meldingen, hoe sterker we staan tegenover de PSA-groep.

Rapporteer hier je Adblueprobleem

Ik ben de eerste eigenaar

Is er al een reparatie uitgevoerd?