Dossier

Hoe maak je je vaatwasser schoon?

24 februari 2022
vaatwasser schoonmaken met tablet

De vaatwasser moet regelmatig schoongemaakt worden om goed te werken. Hoe doe je dat en hoe vaak moet je de filters en de sproeiarmen schoonmaken? Of is het nodig om een vaatwassersreinigersproduct te kopen? We geven je alle tips om je vaatwasser in topconditie te houden zodat je borden, glazen en bestek er schoon uitkomen na iedere wasbeurt.

Introductie

Om de vaatwasser zo goed mogelijk te onderhouden is het nodig om de binnenkant regelmatig schoon te maken. Door vet, voedselresten en onzuiverheden in het water kan de vaatwasser beginnen stinken of vuil achterlaten op je vaat.

De vaatwasser is ontworpen om de reiniging van al die verschillende borden, kopjes, glazen, bestek, pannen, enzovoort te optimaliseren. Daarom is het belangrijk om alles geordend te plaatsen. Nog belangijker is ook om te weten dat er bepaalde voorwerpen zijn die je beter niet in de vaatwasser plaatst. Als je nog geen vaatwasser hebt, kan je de beste ingebouwde of vrijstaande vaatwasser vinden met hun prijzen in onze vergelijker.

vaatwassers vergelijken

Is je vaatwasser stuk, dan kan dat ook maar kijk dan eerst of je nog garantie hebt en of je toestel herstelbaar is. Dat kan je best ook doen als de garantie verlopen is. Check onze repairguide en vind alle herstellingsoplossingen.