Hoe wij testen

Hoe testen wij stofzuigers?

17 februari 2017
Hoe wij testen vaccum cleaners

In deze video zie je op welke manieren wij stofzuigers testen in het labo. Je verneemt ook meer over onze werkwijze, van de aankoop van de toestellen tot de berekening van hun eindscore.

In het labo onderwerpen we alle stofzuigers aan een aantal tests om welbepaalde criteria te beoordelen: hun doeltreffendheid op verschillende soorten ondergrond, hun duurzaamheid, hun verbruik, hun werkingsgeluid enz. De video die is opgenomen in het labo, toont je alle testfases waarop we de eindscore baseren.

 

Hoe gaan we te werk?

  • Alle producten en diensten die wij testen, worden anoniem in de handel aangekocht of aangevraagd. Onze marktanalisten selecteren de merken binnen het gamma dat we testen (de zogenaamde scope), rekening houdend met de behoeften en aankoopgewoonten van de consument. Wij zijn op geen enkele manier gebonden aan de fabrikanten, leveranciers of verdelers van de geteste producten en diensten. Vanzelfsprekend aanvaarden we geen gratis exemplaren.
  • Onze experts stellen een testprocedure op om de kwaliteit van de toestellen, producten of diensten te beoordelen en eventuele gebreken of gevaren aan het licht te brengen. Onze organisatie werkt met gerenommeerde labo’s over de hele wereld, die ook volledig onafhankelijk zijn van de fabrikanten
  • Tot slot rangschikken we de geteste producten en diensten op basis van hun resultaten voor de verschillende tests. Voor de berekening van de rangschikking kennen we een bepaalde weging toe aan elk criterium: de prestaties, het stroomverbruik, de betrouwbaarheid, het gebruiksgemak, de eventuele gebruikservaringen van een panel enz.