Eerste indruk

Zakloze stofzuiger op batterij van LG: onze eerste indruk

21 oktober 2015
Zakloze stofzuiger of batterij van LG: onze eerste indruk

De LG CordZero VR94070NCAQ is een draadloze cylinderstofzuiger, die beschikt over een handige “robosense”-functie die er voor zorgt dat het toestel u automatisch volgt wanneer u stofzuigt. De batterijduur, de oplaadtijd, het lawaai én de prijs zijn echter teleurstellend...

Op zoek naar een goede stofzuiger? In onze koopwijzer stofzuigers vindt u 79 geteste modellen terug, met een Beste Koop en Beste van de test bij de zakloze toestellen vanaf € 198.

Na enkele robot-en steelstofzuigers heeft LG zijn eerste (zakloze) cylinderstofzuiger op de markt gebracht. Het is een draadloos toestel dat werkt op Li-on batterijen.

Automatische volger, maar zwaar toestel

Opvallend bij de LG CordZero is dat het toestel beschikt over een ”robosense”-functie. Daardoor volgt de stofzuiger u overal automatisch. Het is een ingenieuze functie, die behoorlijk goed werkt maar bij hoeken is het soms wel nodig om wat bij te sturen. Het grootste voordeel is dat u het toestel niet telkens naar u toe moet trekken.

Natuurlijk moet u dit toestel opheffen om op te bergen of om de trap op of af te gaan. Dat is echter met de LG CordZero lastig want het weegt maar liefst 9,4 kg, wat hem in vergelijking met andere stofzuigers één van de zwaarste maakt. Wanneer deze stofzuiger uitgeschakeld is, ondervinden de wielen meer weerstand en moet het toestel dan ook hard worden voortgetrokken. Dat is helaas ook niet zo'n pretje. 

Teleurstellende batterijduur…

Met een draadloze stofzuiger kunt u ongehinderd werken, dat is uiteraard een voordeel. Jammer genoeg stelt de batterijduur van de LG CordZero erg teleur. Als u stofzuigt op maximale kracht moet u het werk zien te voltooien in 17 minuten... Op minimale kracht kunt u met een volledig opgeladen batterij in principe 40 minuten werken, maar we veronderstellen dat de meeste gebruikers liever op volledig vermogen werken om een beter resultaat te bekomen. Als de batterij helemaal leeg is, duurt het trouwens 4 uur om de batterij op te laden - wat erg lang is! 

… en ook nog lawaaierig en duur

De LG CordZero is een vrij lawaaierig toestel. Volgens de fabrikant bereikt het geluidsniveau 80 decibel, waarmee het toestel zich aan de hoge kant bevindt van het gemeten spectrum 61 dB tot 85 dB voor andere stofzuigers die wij getest hebben.

Het is verder ook een opmerkelijk duur toestel. Met een prijskaartje van € 799, is hij meer dan drie keer zo duur dan de Beste van de Test en Beste Koop (€ 198) van de zakloze stofzuigers met draad die wij getest hebben.