Dossier

Koopgids staafmixers

Betrouwbaarheid en tevredenheid

Ontdek welke merken het best scoren voor betrouwbaarheid en tevredenheid, op basis van een enquête die we in september 2014 hebben gehouden onder meer dan 24 000 consumenten. In de betrouwbaarheidsscore zitten de leeftijd van het toestel, het aantal pannes en de ernst van die pannes vervat. Het eindresultaat is een gemiddelde score op 100, en hoe hoger die ligt, des te groter is de tevredenheid of de betrouwbaarheid.

Tristan en Domo minder betrouwbaar

Een staafmixer is natuurlijk een veelgebruikt keukenapparaat: bijna 80 % van de ondervraagden heeft een mixer en 60 % van hen gebruikt die ook minstens één keer per week. Tristar en Domo scoren onder het gemiddelde, zowel wat de betrouwbaarheid als wat de tevredenheid van de gebruikers betreft.

Meest voorkomende problemen

Klopper of mixvoet (bv. gebroken) (3 %)
Motor (bv. oververhit) (3 %)
Messen (bv. bot, verroest) (3 %)
Onderdelen passen nog moeilijk in elkaar (2 %)
Knoppen of schakelaar (2 %)

Toelichting bij het onderzoek

In de grafieken leest u enkel de resultaten voor de merken die in ons land op de markt zijn en waarvoor we voldoende antwoorden kregen op onze enquête. Dit onderzoek werd in september 2014 gevoerd onder onze abonnees, in samenwerking met consumentenorganisaties in Italië, Portugal en Spanje. We hebben ruim 24 000 ingevulde vragenlijsten ontvangen, waarvan 5 082 uit België.