Nieuws

Deze "valse" tv-promoties spoorden we op

19 mei 2021

In minder dan een maand geeft het EK voetbal de aftrap voor de belangrijkste sportevenementen die je deze zomer op tv kan volgen. Onze prijsonderzoekers hebben daarom de handen uit de mouwen gestoken om de tv-deals van het moment te analyseren. We geven een selectie van promoties die we afraden.

De meeste weinig interessante promoties vinden we bij Exellent, een keten die vaak hoge prijzen vraagt in vergelijking met de concurrentie. Dit betreft voornamelijk tv's van Sony en Philips. Ook bij andere winkels, zoals MediaMarkt en Coolblue, vinden we aanbiedingen die je beter links laat liggen.

Wil je je slag slaan in deze periode voor het EK, dan raden onze experts aan om nog te wachten tot net voor de start van het kampioenschap, dus tot de eerste twee weken van juni. Volgens hun schattingen zullen de prijzen dan het laagst zijn.

PHILIPS 65PUS943512

Net als andere tv's van Philips en Sony, is dit model momenteel in aanbieding bij Exellent voor € 1 369. Hieronder zie je onze vergelijking van de algemene evolutie van de prijs in alle winkels en dezelfde prijsevolutie bij Exellent alleen.

De keten past altijd zijn beste prijs toe, maar dat is nooit de best beschikbare prijs op de markt. In feite zijn de prijzen van Exellent zeer hoog in vergelijking met de concurrentie (of het nu om een promotie dan wel een normale aanbieding gaat). In het kader van de huidige promoties hebben we gemeten dat Exellent gemiddeld voor 36 producten 18 % duurder is dan de laagste prijs van het moment. 

Om deze tv aan de beste prijs te vinden, raadpleeg je best zijn gedetailleerde fiche en geef aan dat je verwittigd wilt worden als de prijs daalt.

SAMSUNG QE65Q95TALXXN

Deze tv, die van zeer goede kwaliteit is volgens onze tests, wordt bij Coolblue verkocht voor € 1 689, terwijl je het toestel bij TV-Online (Bol.com) voor € 1 419 op de kop kunt tikken. Een besparing dus van € 270.

Bij onze analyse van de huidige promoties hebben we gemeten dat Coolblue gemiddeld (voor 18 producten) 9 % duurder is dan de laagste prijs van het moment.

Wil je deze tv aan de laagste prijs op de kop tikken, raadpleeg dan de gedetailleerde fiche en geef aan dat je verwittigd wilt worden als de prijs daalt.

SAMSUNG QE55Q80TALXXN

Je vindt deze tv momenteel voor € 999 bij MediaMarkt. We merken op dat de keten deze prijs al eerder heeft toegepast, namelijk tijdens de solden van januari en tussen eind maart en begin april van dit jaar. Bovendien kon je het model goedkoper op de kop tikken (voor € 888) op 21 november 2020. Daarnaast is de prijs van MediaMarkt niet de meest interessante van de markt, want je kunt de tv goedkoper vinden bij een partnerverkoper op Bol.com.

Bij onze analyse van de huidige promoties hebben we gemeten dat MediaMarkt gemiddeld (voor 4 producten) 11 % duurder is dan de laagste prijs van het moment.

Om de beste deal voor deze tv te vinden, raadpleeg je best de gedetailleerde fiche en geef aan dat je verwittigd wilt worden als de prijs daalt.

 

Scoor goede deals met onze koopwijzer

Op zoek naar de beste prijs voor je toekomstige tv? Om een goede deal te scoren, neem je best een kijkje op de productfiche van het model dat je interesseert in onze koopwijzer van tv's. In één oogopslag kun je zien waar en wanneer je de tv voor de beste prijs kunt vinden. Je kunt er ook instellen om een melding te krijgen als de prijs weer daalt.

Vergelijk tv's