Nieuws

Waar de Jupiler Pro League 2017-2020 volgen?

18 mei 2017
Voetbalrechten bij de operatoren

Nu de play-offs in de Jupiler Pro League op zijn einde lopen, zijn de onderhandelingen over de televisierechten bijna afgerond. Wilt u er zeker van zijn dat u voor de drie volgende seizoenen uw favoriete ploeg live kunt volgen op tv met uw huidige operator? Wij helpen u de juiste keuze maken.

De uitzendrechten van de Jupiler Pro League-wedstrijden worden niet exclusief toegekend. Dat betekent dat u als voetballiefhebber bij  verschillende operatoren deze voetbalwedstrijden live kunt bekijken.

Welke operatoren hebben de rechten voor de voetbaluitzendingen?

Eerder raakte al bekend dat de Jupiler Pro League de komende drie seizoenen zal uitgezonden worden op Play Sports (via Telenet, in Vlaanderen en enkele gemeenten in Brussel) en VOOsport (via VOO, in Wallonië en enkele gemeenten in Brussel). 

Ondertussen is ook bekend dat Proximus het contract heeft getekend om de matchen uit te zenden op hun kanaal Belgisch Voetbal (11).  Scarlet - het goedkopere alternatief van Proximus - heeft hetzelfde aanbod. 

Orange, momenteel de uitdager op de kabel, kan ook nog dezelfde rechten verwerven maar moet daarover nog een finale beslissing nemen.

Hogere opbrengsten voor Belgische eersteklassers

Opmerkelijk is dat de televisierechten een record aan opbrengsten zullen generen voor de Belgische eersteklassers, namelijk meer dan € 80 miljoen per seizoen. Het vorige contract leverde de clubs “slechts” € 70 miljoen per seizoen op. 

Of die meerprijs doorgerekend zal worden aan de televisiekijkende voetbalfan valt nog af te wachten. Wij blijven alvast de prijsevoluties en de inhoud van de voetbalpakketten bij operatoren van nabij opvolgen.

Gebruik onze koopwijzer om uw keuze te maken

Om het actuele aanbod van live Belgische voetbalwedstrijden alsook andere telecomaanbiedingen te vergelijken, kunt u gebruik maken van onze koopwijzer Internet, televisie en vaste telefonie. Als u de speciale voetbalaanbiedingen wilt bekijken, vergeet dan niet “Met optie Belgisch voetbal” aan te vinken.

Naar de koopwijzer
Internet, televisie en vaste telefonie