Nieuws

Nu is het ideale moment om een nieuwe tv te kopen

13 april 2022
Jong koppel is in de winkel op zoek naar een televisietoestel

Elk jaar in april brengen grote televisieproducenten zoals LG, Sony en Samsung nieuwe toestellen op de markt. Dat is vaak hét moment om een koopje te doen. De toestellen van vorig jaar staan nu vaak nóg lager geprijsd dan tijdens traditionele soldenperiodes.

Als je op zoek bent naar een nieuwe tv, dan is het moment aangebroken om je slag te slaan. Grote merken zoals LG, Sony en Samsung brengen vanaf april doorgaans hun nieuwe toestellen op de markt. Daarmee gaat een prijsdaling gepaard van de toestellen van vorig jaar, de modellen van 2021 dus.

Tenzij je absoluut het laatste nieuwe model wilt hebben – maar waarom zou je? – is het altijd beter om te wachten tot Black Friday eind november om de nieuwe modellen van dat jaar te kopen. Dan zijn ze ongeveer een half jaar op de markt en breekt de eerste periode van aanzienlijke kortingen aan.

Profiteer van de grootste kortingen dit jaar

Maar de grootste kortingen krijg je ongeveer een jaar later als er weer nieuwe modellen verschijnen. Neem nu een uitstekende tv zoals de LG OLED55G1RLA. Die kostte op 21 mei 2021 nog € 1 719, maar vandaag de dag is hij al verkrijgbaar voor € 1 289. Een prijsvermindering van € 430 op een jaar tijd dus. Ook in november van vorig jaar kon je deze tv van LG al voor een aardige prijs op de kop tikken, maar niet zo goedkoop als nu.

De LG OLED55G1RLA televisie

Prijsevolutie van de LG OLED55G1RLA

Een nog beter voorbeeld is de Samsung QE55QN95A die in mei vorig jaar nog voor € 2 099 over de toonbank ging en vandaag verkrijgbaar is voor... € 1 099. Met voorsprong de laagste prijs sinds zijn lancering.

De Samsung QE55QN95A televisie

Prijsevolutie van de Samsung QE55QN95A

Zoek je in een lagere prijscategorie, dan is een ander toestel van LG, de 55NANO886PB, op dit moment ook lager geprijsd dan ooit, ook al is het prijsverschil in dit geval niet zo aanzienlijk als bij de bovenstaande modellen, maar toch bijna € 200.

De LG 55NANO886PB televisie

Prijsevolutie van de LG 55NANO886PB

Weet je nog niet zeker welk soort tv je wilt kopen, neem dan een kijkje in onze rubriek televisies waarin je naast testresultaten onder andere alles te weten komt over de soms verbluffende mogelijkheden van hedendaagse toestellen en waar je zoal op moet letten als je een nieuwe tv koopt.

Naar de rubriek televisies