Nieuws

De LG OLED-tv van € 2 299: zijn geld waard?

20 juli 2017
LG OLED 55C7V televisie tv

OLED belooft een groter kijkcomfort en dus meer tv-plezier. Maar kan de relatief nieuwe technologie al aan de verwachtingen beantwoorden? Op basis van het nieuwe toestel van LG denken we van wel.

De belangrijkste voordelen van OLED tegenover LED zijn een beter contrast, een grotere kijkhoek, een snellere reactietijd en een groter kleurbereik. Daar staan echter een hoog prijskaartje en een kortere levensduur tegenover. Wij hebben het nieuwe OLED-toestel van LG getest en werden niet teleurgesteld.

(Bijna) topscores

Dit tv-scherm is uitgerust met organische leds (OLED), een relatief nieuwe technologie, wat betekent dat iedere pixel van het scherm zelf licht geeft (maar beter dan de vroegere plasmaschermen). Dit toestel heeft een schermdiagonaal van 55” (ook verkrijgbaar in 65"), een schermresolutie van 3840 op 2160 (Ultra-HD), en heeft alle moderne functies en aansluitingen. 

Het spreekt voor zich dat dit geen instapmodel is, maar gericht is op echte tv-fanaten voor wie het kijkcomfort cruciaal is. De vraag is natuurlijk of dit toestel zijn prijskaartje waard is. Hoewel deze televisie niet de allerbeste scores haalt uit onze testgeschiedenis, kwam het wel zeer dichtbij de topscores. Kortom, we waren zeer onder de indruk van de beeldkwaliteit en het geluid.

Nieuwe standaarden

De LG OLED 55C7V ondersteunt ook HLG, een nieuwe standaard voor tv-uitzendingen in HDR die voorlopig nog niet beschikbaar is. Het toestel is compatibel met Dolby Atmos (surround sound) en Dolby Vision, waarop LG in België het alleenrecht heeft. Bovendien beschikt deze televisie ook over de Ultra HD Premium-standaard, waaronder HDR10 (alternatief voor Dolby Vision), wat deels het hoge prijskaartje verklaart.

Zoals bij alle OLED’s ligt het stroomverbruik hoger dan dat van gewone LED tv’s, al is het verbruik niet buitensporig. De televisie is uitgerust met de Magic Remote Control met bluetooth.

Smaakt naar meer?

Kijk in onze koopwijzer hoe de LG OLED 55C7V het er van afbrengt in onze tests, of zoek een model dat beter bij je budget past.

LG OLED55BX6LB
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.059,00
LG OLED55CX6LA
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.099,00
LG OLED55G1RLA
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.439,00