Nieuws

Nieuwe telecomspeler Youfone focust op mobiele markt

05 mei 2021

Wij hadden gehoopt dat de komst van Youfone voor een nieuwe dynamiek zou zorgen op de bundelmarkt, met bundels op maat die vaste en mobiele diensten combineren. Maar de nieuwe telecomspeler focust zich voorlopig uitsluitend op de mobiele markt, zij het met een scherp aanbod.

Een bijkomende challenger op de bundelmarkt is iets waar wij en de Belgische consument al even naar uitkijken. Naar analogie met zijn positie in de Nederlandse telecommarkt leek Youfone die kans te grijpen, maar spijtig genoeg besliste de nieuwe speler zich (voorlopig) enkel toe te spitsen op de Belgische mobiele markt.

Youfone wil voorzien in de volledige en vooral voordelige keuzevrijheid van de consument. Bundels verhullen volgens de operator veelal hogere prijzen, die niet altijd in het voordeel van de consument zijn. We moeten dus geen bundels à la Telenet ONE of Proximus Flex verwachten. Of ze in de toekomst wel de mogelijkheid zullen bieden om een breedbandinternet-abonnement te combineren met één of meerdere mobiele abonnementen? Die mogelijkheid is niet uitgesloten, maar daar kon Youfone ons op dit moment nog niets over communiceren.

Op zoek naar de meest geschikte bundel voor breedbandinternet en mobiel voor jouw verbruik? Maak gebruik van onze koopwijzer telecombundels.

Vergelijk telecombundels

Scherp mobiel aanbod

Wanneer we het mobiele aanbod van Youfone in detail analyseren, blijken hun prijzen wel degelijk scherp en nemen ze de handschoen van challenger binnen hun segment duidelijk op.

Wens je bijvoorbeeld een abonnement met minimaal 60 belminuten en 1 GB mobiele data inbegrepen, dan zet Youfone zich netjes op plaats 2 van de 3 goedkoopste aanbieders, tussen EDPnet Mobile en Mobile Vikings. Bij EDPnet Mobile betaal je € 8, bij Youfone € 9,5 en bij Mobile Vikings € 10 per maand. Netwerkoperatoren Orange, Proximus en Telenet zijn gemiddeld bijna € 6 duurder per maand.

Heb je nood aan onbeperkt bellen en tot 10 GB mobiele data per maand? Dan ben je met Youfone het goedkoopst af. Al voor € 21,5 per maand heb je een abonnement waarmee je onbeperkt kan bellen en sms’en, en over 10 GB aan mobiele data beschikt. VOO Hero Onbeperkt 10 GB (€ 24 per maand) en Mobile Vikings Abonnement 12GB/Onbeperkt bellen (€ 25 per maand) zijn al een aantal euro per maand duurder. Netwerkoperatoren Orange, Proximus en Telenet zijn gemiddeld bijna € 10 duurder per maand.

Ben je zelf op zoek naar het gepaste mobiele abonnement voor jouw verbruik? Maak dan gebruik van onze koopwijzer gsm-abonnementen.

Vergelijk gsm-abonnementen

Betalende datalimiet en 4G

Wat we betreuren is dat je bij Youfone, in tegenstelling tot bij andere operatoren, moet betalen (€ 0,50 per maand) om een datalimiet te activeren. Je zal dan een gratis sms krijgen als je 80 % van je bundel hebt verbruikt. Zo vermijd je hoge buitenbundel kosten (€ 0,30 per MB) wanneer je het inbegrepen datavolume van je abonnement hebt opgebruikt. Hetzelfde geldt voor het instellen van een bellimiet.

Zo’n waarschuwing is noodzakelijk om vervelende verrassingen op je maandelijkse factuur te vermijden. We vinden het dan ook geen consumentvriendelijke aanpak om hiervoor maandelijkse kosten aan te rekenen. In onze prijsvergelijkingen houden we dan ook rekening met die kosten.

Youfone maakt gebruik van het 4G-netwerk van Proximus. Ze bieden (voorlopig) geen toegang tot het 5G-light-netwerk of toekomstige 5G-netwerk. Reken dus niet op de hoogst maximale snelheden. De dekking en resultaten van mobiele netwerkmetingen van Proximus en de andere netwerkoperatoren kan je altijd checken via onze interactieve kaart en barometer van BeCover+.

Check netwerkdekking per operator