Nieuws

Stel zelf je bundel samen bij Proximus

26 juni 2020

Proximus laat je vanaf 1 juli zelf jouw bundel op maat samenstellen met de diensten die jij wenst met Flex. De goedkoopste bundel heb je al voor € 59,99 per maand. Voor de duurste bundel met Fiber betaal je € 142,99 per maand.

Flex bundels

Proximus Flex vervangt de bundels van Tuttimus, Familus, Minimus en Internet & TV vanaf 1 juli. Bestaande klanten van die bundels kunnen dan kiezen om hun huidige formule te behouden of om over te stappen op de Flex-bundel van hun keuze.

De Flex-bundels zijn onder te verdelen in 3 categorieën die klanten zelf kunnen combineren: vast internet met een vaste lijn, mobiel bellen en surfen, en een digitaal tv-aanbod. Vast internet staat voor onbeperkt surfen en klanten die in aanmerking komen voor Fiber kunnen snelheden tot 1 Gbps aangeboden krijgen met de Flex Fiber Premium bundel.

De meeste prijzen voor de Flex-combinaties komen overeen met de vergelijkbare bundels binnen Tuttimus, Familus en Minimus. Het lijkt dus alvast niet dat Proximus met deze nieuwe bundels zijn diensten duurder wil maken.

Prijsvergelijkingen voor verschillende Flex bundels kan je op de volgende pagina's terugvinden.

Gratis mobiele data, onbeperkt bellen en familie app

Flex brengt ook enkele nieuwigheden met zich mee zoals gratis mobiele data buiten bundel. Je bundel biedt je 5 GB mobiele data per maand, maar ga je daarover met je verbruik dan kun je verder blijven surfen aan een verlaagde snelheid zonder extra kosten.

Zo helpt Proximus eventuele nare verrassingen op je factuur vermijden. Je kunt wel extra datavolume bijkopen als je aan volle snelheid wenst verder te surfen. Je betaalt € 3 voor 500 MB en € 5 voor 1 GB. Verder kun je met Flex ook onbeperkt bellen en sms’en in België en naar alle EU-landen als zelf binnen de EU reist.

Er komt ook een app speciaal voor families. De Proximus Family Life app zal gezinsleden de mogelijkheid bieden om samen takenlijsten op te stellen, agenda’s en (indien gewenst) locaties met elkaar te delen.

Ten slotte wordt er ook een volledig onbeperkt abonnement met toegang tot 5G aan het Flex-gamma toegevoegd, maar daarvan werd de prijs nog niet gecommuniceerd.

Maak je tv smart met de Android TV Box

Kies je er ook het digitaal tv-aanbod bij, dan kun je via de Pickx-interface op vijf verschillende toestellen tegelijkertijd kijken. Elk mobiel abonnement binnen je Flex-bundel krijgt dan ook 5GB extra datavolume die je enkel voor de Pickx-applicatie kunt gebruiken als je mobiel wilt streamen. 

Vanaf 1 juli kun je ook de nieuwe Android TV Box (V7) van Proximus aanschaffen. Met de Android TV Box kun je van eender welke televisie een geconnecteerd toestel maken. Via de box krijg je toegang tot alle applicaties van de Google Play Store dus wordt je decoder zelfs een spelconsole. Deze nieuwe box wordt overigens vanaf 1 juli automatisch naar nieuwe Epic-klanten gestuurd, Flex-klanten zullen de keuze hebben tussen de V7 en de V6 als decoder. Wij zullen deze nieuwe box op een later tijdstip uitvoerig testen.

Alle details over de prijzen en vergelijkingen met de bestaande pakketten van andere operatoren zullen we volgende week publiceren als alle details door Proximus worden bekendgemaakt en wij onze Koopwijzer telecomtarieven hebben kunnen updaten.

Naar onze koopwijzer