Nieuws

TV Vlaanderen stopt met "all-in-one"-bundels

08 september 2020

TV Vlaanderen biedt geen internet en vaste telefonie aan nieuwe klanten meer aan. Het bedrijf wil zich volledig concentreren op zijn sterkste punt: televisie.

In 2013 lanceerde TV Vlaanderen zijn “all-in-one”-bundels van satelliettelevisie met internet en vaste telefonie dankzij een partnerschap met Edpnet. De operator slaagde er echter nooit in om vaste voet aan de grond te krijgen in de markt van triple-play-abonnementen en de grotere bundelaanbieders het vuur aan de schenen te leggen. Bij prijsvergelijkingen waren de “all-in-one”-bundels van TV Vlaanderen steevast onderaan het klassement te vinden.

Focus op tv-producten

De voorbije jaren heeft TV Vlaanderen zijn tv-aanbod uitgebreid naar televisie via het internet met de APP TV en televisie via antenne. Ze hebben ook onlangs de zenders van Eleven Sports toegevoegd aan hun Basic en Basic+-aanbod en lijken zo hun focus te willen verleggen van bundelaanbieder naar aanbieder van tv-producten. Bovendien spelen ze met de APP TV ook in op de groeiende trend van gebruikers die een streamingsdienst nemen via internet aangevuld met een abonnement voor breedbandinternet bij een andere operator.

Wens je meer informatie over de tv-producten van TV Vlaanderen? Dan kun je terecht bij ons dossier voor digitale televisie en review van APP TV en Antenne TV.

Ons dossier digitale televisie

Geen impact bestaande klanten

De beslissing van TV Vlaanderen om geen internet en vaste telefonie meer aan te bieden, geldt enkel voor nieuwe klanten. Bestaande klanten met een “all-in-one”-bundel kunnen voorlopig verder internet en vaste telefonie blijven afnemen via TV Vlaanderen. Uiteraard kan er op een later moment nog steeds beslist worden om ook voor bestaande klanten deze diensten stop te zetten. Weet dan dat je perfect bij een andere operator terecht kunt zonder je satelliettelevisie te moeten opgeven. Dat vergt immers een dure investering in onder meer een satellietschotel die je niet zomaar hoeft op te geven.

Bij Edpnet, Proximus, Scarlet, Telenet en United Telecom kun je terecht voor een bundel internet en vaste telefonie, raadpleeg onze koopwijzer telecomtarieven om hun bundels te vergelijken.

Onze koopwijzer telecombundels