Nieuws

Kun je goedkoper televisiekijken met APP TV van TV Vlaanderen?

19 juni 2020

TV Vlaanderen lanceert APP TV om thuis en onderweg je favoriete programma te kunnen bekijken vanaf € 9,95 per maand. Je hebt geen abonnement digitale televisie of kabelabonnement meer nodig, maar enkel een wifi-verbinding of mobiel netwerk (3G/4G/5G). Ben je zo goedkoper af dan met het klassiek tv-kijken?

Om te kunnen profiteren van het nieuwe aanbod van TV Vlaanderen heb je 3 dingen nodig. Eerst en vooral een Smart TV als je de APP TV ook op je televisie wilt kunnen gebruiken. De APP TV is beschikbaar in de App Store van LG, Samsung en Panasonic modellen. De lijst van compatibele Smart TV’s kun je hier terugvinden. De modellen van Sony en Philips moeten voorzien zijn van een Android besturingssysteem om toegang te krijgen tot de App Store van je Smart TV.

Daarnaast heb je een internetabonnement nodig voor thuis om via wifi de APP TV te gebruiken. Indien je veel televisie gaat kijken via de APP TV is het aangewezen om een internetabonnement met onbeperkt downloadvolume te nemen. Dan moet je al rekening houden met een maandelijkse abonnementskost van ongeveer € 30.

Tot slot kun je kiezen tussen een APP TV Light, Basic en Plus abonnement. Het Light abonnement geeft je voor € 9,95 per maand toegang tot 35 zenders, waaronder de belangrijkste Vlaamse zenders. Het Basic abonnement biedt toegang tot 51 zenders voor € 14,95 per maand en met het Plus abonnement betaal je € 19,95 per maand voor 70 zenders. Elk van de abonnementen kun je op maximaal 5 schermen gebruiken, waarvan 2 tegelijkertijd. Ze bieden ook allemaal Restart & Replay aan waarmee je voor een beperkt aantal zenders gratis programma’s kunt herbekijken tot 7 dagen terug.

Het overzicht van alle zenders van de drie APP TV abonnementen kun je hier terugvinden.

Positieve evolutie in aanbod

Test Aankoop ijvert al langer voor een basisaanbod waarbij je enkel betaalt voor de zenders waar je werkelijk naar kijkt. Stievie Premium bestaat al enige tijd, maar het aantal zenders bleef voor vele consumenten misschien te beperkt. De APP TV Light biedt met 35 zenders alvast voor ieder wat wils.

Vorige jaren zagen we al met de lanceringen van Proximus Epic Combo, Telenet Yugo en Tadaam dat de tendens naar decoderloze tv-oplossingen werd ingezet. TV Vlaanderen voegt met de APP TV nog een alternatief toe. Positief is dat je geen maandelijkse huur moet betalen voor je decoder. Minder decoders in de huis en/of slaapkamers, betekent ook minder energieverbruik en uiteindelijk een kleinere afvalberg.

Goedkoper internet noodzakelijk voor concurrentie

De prijszetting van TV Vlaanderen met de APP TV vanaf € 9,95 is strategisch gekozen omdat dat net onder die van Stievie Premium (€ 9,99) blijft en vergelijkbaar is met bijvoorbeeld Netflix.

Ga je veel gebruikmaken van de APP TV, dan ben je beter met een internetabonnement met een onbeperkt downloadvolume. Zeker als je ook daarnaast nog zeer actief internet gebruikt. Dan kom je uit bij Scarlet Internet Loco voor € 32 per maand. Met Scarlet Trio betaal je € 40 per maand voor hetzelfde internetaanbod, 30 digitale zenders en vaste telefonie. Het kan dus goedkoper en interessanter zijn dan de APP TV van TV Vlaanderen te combineren met een apart internetabonnement.

Kan APP TV van TV Vlaanderen een werkelijk alternatief vormen op het klassieke tv-kijken en de bundels die de telecommarkt domineren? Dan zal er ook werk gemaakt moeten worden van een basisaanbod onbeperkt internet voor € 25 per maand. Welke operator neemt die handschoen op en biedt consumenten eindelijk een echte keuze?

Ben je zelf op zoek naar een nieuw abonnement voor internet, televisie, vast en/of mobiele telefonie, maak dan zelf een berekening via onze Koopwijzer telecomtarieven en ontdek het beste tarief voor jou.

Koopwijzer telecomtarieven