Nieuws

Telenet: ook verplichte reclame voor oude generatie decoders

27 mei 2022

Telenet tv-klanten met een digicorder van de vorige generatie zullen vanaf 23 juni niet meer zomaar hun reclame kunnen doorspoelen. Het gaat om ongeveer 1,2 miljoenen decoders.

Sinds eind september vorig jaar past Telenet zijn nieuwe reclamemodel al toe op zijn TV-Boxen, de laatste generatie van decoders bij de Vlaamse telecomreus. Toen werd al aangekondigd dat Telenet tv-klanten met een ‘oudere’ decoder (HD Digicorder DC- AD2100 of DC-AD2200) ook dit nieuwe reclamemodel zullen moeten volgen in 2022. Vanaf 23 juni zal dit ook een feit zijn. Wordt het ook voor jou tijd om te switchen naar (gratis) streaming?

Enkel voor VTM en Play

Je opnames van de zenders van VTM en Play zullen steeds starten met een reclameblok van één minuut die je niet meer kunt doorspoelen. De reclameblokken doorheen het opgenomen programma kunnen wel nog steeds doorgespeeld worden. Voor Terugkijk-tv (programma’s die je tot zeven dagen terug kunt opvragen via je decoder zonder dat je ze hebt opgenomen) zal je de reclame in het programma niet meer kunnen doorspoelen. Bij de VTM-zenders kan je binnenkort wel het programma zelf doorspoelen, momenteel is dit niet mogelijk.

Voor alle andere zenders wijzigt er niets aan de huidige opname- en terugkijkfuncties.

Weet dat Telenet vanaf 19 juni ook het tarief voor je digitale TV-abonnement (met huurprijs van 1 decoder inbegrepen) verhoogt. De prijs per maand gaat van € 28,13 naar € 29,44.

Besparen met streaming

Wij denken dat het nieuwe reclamemodel tv-klanten (nog) sneller richting de gratis en betalende streamingdiensten zal sturen. Je kijkt naar wat je wilt, wanneer je wilt en dit zonder een verplicht reclameblok. Verder kan je gezien de stijgende prijzen van digitale tv-abonnementen al flink besparen door te kiezen voor 1 betalende streamingdienst genre Netflix, Disney+, Streamz, etc.

Welke zijn de streamingsdiensten waaruit je kan kiezen? Wat zijn hun voor- en nadelen? Check hier ons dossier met een overzicht van alle beschikbare betalende streamingdiensten.

Dossier tv streaming

Je kan echter ook je favoriete programma’s volgen via gratis applicaties zoals VRT.NU, VTM Go en Go Play. Hou er wel rekening mee dat je dan ook een verplicht reclameblok moet bekijken, maar dan betaal je er tenminste niet voor.

Zoek jij een internetformule die je kan combineren met je favoriete streamingdienst? Maak dan gebruik van onze tariefvergelijker telecom tarieven en bundels. Hou je toch liever vast aan een telecombundel? Ook dan kan je bij ons terecht om de meest voordelige bundel voor jouw verbruik te vinden.

Tariefvergelijker internet en bundels