Nieuws

Telenet fors duurder: durf vergelijken

28 april 2022

Telenet verhoogt zijn tarieven vrij fors: internet, tv en telefonie worden 4,7% duurder. Hoge inflatie of niet, die prijsstijgingen zijn ondertussen jaarlijkse traditie. We blijven dan ook pleiten voor meer concurrentie. Weet bovendien dat je altijd gratis kan overstappen naar een andere telecomoperator.

In navolging van Proximus en Orange eerder dit jaar, is het nu aan Telenet om zijn tarieven te verhogen en nog vrij fors ook: internet, tv en telefonie worden 4,7 % duurder. Een aantal tarieven wijzigen niet, waaronder die van de BASE-abonnementen, entertainmentpakketten Streamz en Play Sports, en tarieven voor verbruik buiten de bundels.

“Aangezien heel wat consumenten ‘vast’ zitten in 3Play- en 4Play-bundels, zal de prijsstijging zeker gevoeld worden”, zegt onze woordvoerder Simon November.

Meer dan de inflatie

Als oorzaak voor de prijsstijging wijst Telenet naar de inflatie. “Het klopt dat de algemene inflatie al is opgelopen tot 8,31 %. Het is dan ook logisch dat de kosten voor telecomoperatoren meestijgen en dat dit repercussies heeft op de klant. Alleen zijn die prijsverhogingen bij Telenet een jaarlijkse traditie, ook in tijden van lage inflatie”, legt November uit.

Alleen scherpere concurrentie op de markt kan neerwaartse druk op de prijzen zetten. “We verwachten dan ook veel van de frequentieveiling met onder meer 5G in juni. We blijven voorstander van het vrijhouden van spectrum voor een mogelijke vierde netwerkoperator.”

Niet tevreden? Stap gratis over

Je hoeft trouwens niet te wachten tot de nodige veranderingen zich doorzetten op de markt. Wanneer je operator zijn tarieven aanpast, heb je het recht om gratis over te stappen naar de concurrentie tot de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het nieuwe tarief van kracht is.

Zo verander je van operator