Nieuws

Telenet verhoogt tarieven opnieuw vanaf 4 augustus

04 juni 2019

Telenet-klanten zien hun factuur deze zomer opnieuw stijgen. Vanaf 4 augustus gaat de prijs van bijna alle abonnementen de hoogte in met 1,87 %. Telenet volgt daarmee de inflatie. Ben je niet akkoord met de prijsverhoging, dan kun je tot en met 2 september gratis overstappen naar een andere provider.

Wat verandert er vanaf 4 augustus?

Vanaf 4 augustus worden de prijzen van de abonnementen voor internet, digitale en analoge tv, mobiele en vaste telefonie met 1,87 % verhoogd. Telenet past zijn tarieven aan in lijn met de inflatie. De vorige prijsstijging dateert van 23 juli 2018.

Er zijn slechts een beperkt aantal tarieven die niet worden verhoogd, zoals de maandelijkse abonnementskost voor Internet Fiber 200 en die voor de entertainmentpakketten Play, Play More en Play Sports. De prijzen voor een mobiel abonnement volgens verbruik blijven ook constant, net zoals de buiten bundel tarieven voor vaste en mobiele telefonie. Je vindt alle details van de tariefverhoging hier terug.

Bekijk alle tarieven in detail

Ga je niet akkoord met de prijsverhoging? Aarzel niet om over te stappen!

Wanneer je operator zijn tarieven aanpast, heb je het recht om gratis over te stappen naar de concurrentie tot de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het nieuwe tarief van kracht is.

Concreet heb je tot en met maandag 2 september de tijd om zonder enige kost je abonnement bij Telenet op te zeggen en naar een andere operator over te stappen. Beschik je over een contract van onbepaalde duur, dan kun je overigens op eender welk moment gratis je contract opzeggen.

Wil je de ideale leverancier vinden voor jou en je familie ? Surf dan nu naar onze koopwijzer telecomtarieven en ontdek voor welk abonnement je het best kiest.

Vergelijk telecomtarieven

Onvoldoende concurrentie

Zo’n jaarlijkse prijsstijging gebeurt trouwens niet alleen bij Telenet. Ook klanten van de andere grote telecomoperatoren VOO en Proximus worden hiermee sinds de voorbije jaren geconfronteerd, zoals je kunt zien in onderstaande grafiek.

Voor het eerst in 6 jaar tijd heeft ook Scarlet een prijsverhoging aangekondigd vanaf 1 juli 2019. Daarmee blijft de maandelijkse prijs van zijn TRIO-pakket niet langer onder de symbolische grens van € 40 (van € 39 naar € 40).

Dat Telenet, VOO en Scarlet hun prijzen opnieuw verhogen, is voor ons opnieuw een bevestiging dat de telecommarkt in België niet functioneert door onvoldoende concurrentie en meerdere belangenconflicten. De enige “uitdager” Orange heeft al aangekondigd in 2019 geen prijsverhoging door te voeren en heeft dit ook nog niet gedaan sinds zijn commerciële lancering in 2016.

Wij blijven verder onderzoeken welke acties we kunnen ondernemen om een einde te maken aan de jaarlijkse prijsverhogingen die de consument te slikken krijgt. We klaagden deze situatie reeds aan in ons memorandum voor de verkiezingen van 2019 en zullen ze meteen op tafel leggen bij de nieuwe minister voor Telecommunicatie, eens die is aangesteld.

Daarnaast laat de finale versie van de nieuwe marktanalyse van het BIPT ook al bijna twee jaar op zich wachten. Die analyse moet de groothandelsprijzen beter reguleren die operatoren aan elkaar moeten betalen indien ze van elkaars netwerk gebruik willen maken. Zo moet het voor alternatieve operatoren goedkoper worden om het netwerk van Proximus en de kabelnetwerken van Telenet en VOO te gebruiken. Op die manier kan Orange ook eindelijk zijn “internet only” aanbod lanceren in België.