Nieuws

VOO verhoogt tarieven opnieuw vanaf 1 juli

15 mei 2019
4 play voo

Exact één jaar na de vorige tariefverhoging, kondigt de Waalse kabeloperator VOO een nieuwe prijsverhogingen aan. Behalve de twee nieuwste abonnementen One en TRIO Mobile gaan de prijzen van alle packs met € 1 à € 1,50 omhoog. Ben je klant bij VOO en zie je de zoveelste prijsverhoging niet zitten, dan kun je tot tenminste 1 augustus 2019 gratis overstappen.

Welke tarieven verhogen?

Het is uiteraard geen wereldschokkende verrassing dat VOO opnieuw de tarieven van haar bundels, behalve One en TRIO Mobile verhoogt. Dit is de voorbije jaren een wel vaker toegepaste strategie van meerdere operatoren: het tarief van de duurste (en vaak meest recente) bundel behouden, maar alle andere tarieven verhogen.

Op die manier verkleinen ze het prijsverschil tussen de verschillende bundels en hoopt je operator dat je sneller overstapt naar een duurdere, iets uitgebreidere bundel. Op termijn is dat voordelig voor de operator, want statistieken tonen aan dat klanten die een all-in bundel (alle vaste en mobiele diensten bij éénzelfde operator) hebben, niet snel meer van operator veranderen.

Korting voor de DUO-bundels met VOOcorder

De nieuwe tarieven van de DUO-bundels gelden enkel voor de klanten met een Evasion Box (de meest recente decoder van VOO). Klanten die nog gebruik maken van de VOOcorder genieten een korting van € 1,50 op de geldende tarieven vanaf 1 juli 2019.

De overige prijsstijgingen bij de bundels gelden voor alle klanten ongeacht over welk type decoder je beschikt. Die prijsstijgingen variëren van € 1 tot € 1,50 per maand, wat afhankelijk van je bundel een maximale prijsstijging tot bijna 4 % betekent.

Nationale beltarieven buiten bundel ook omhoog

De prijsstijging bij de nationale beltarieven buiten bundel zijn nog extremer. Zo betaal je vanaf 1 juli 2019 voor een buiten-bundel-oproep (niet inbegrepen in je abonnement) in België met de vaste telefoon 15 % meer naar een mobiel nummer en 80 % meer naar een vast nummer.

We kunnen ons moeilijk van de indruk ontdoen dat deze buiten-bundel-tarieven fors omhoog gaan als gevolg van de maximale tarieven voor internationale oproepen, opgelegd door Europa, waaraan alle operatoren zich sinds 15 mei 2019 moeten houden. Door deze nieuwe maximumtarieven lopen operatoren inkomsten mis die ze elders trachten te recuperen.

Bekijk het gedetailleerde overzicht van alle tarieven per formule in het volgende gedeelte. Je ontdekt er ook welke alternatieven bij andere operatoren wellicht interessanter zijn voor jou.

Bekijk alle tarieven in detail

Ga je niet akkoord met de tariefverhogingen? Aarzel niet om over te stappen!

Wanneer je operator zijn tarieven aanpast, heb je het recht om gratis over te stappen naar de concurrentie tot de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het nieuwe tarief van kracht is. Concreet heb je tot en met donderdag 1 augustus om zonder enige kost je abonnement bij VOO op te zeggen en naar een andere operator over te stappen.

Beschik je over een contract van onbepaalde duur, dan kun je overigens op eender welk moment gratis je contract opzeggen.
Wil je de ideale leverancier vinden voor jou en je familie? Surf dan nu naar onze onlinekoopwijzer en ontdek voor welk abonnement je het best kiest.

Ga naar onze koopwijzer voor telecomtarieven