Nieuws

Telenet Play-klanten verliezen hun themazenders, tenzij ze meer betalen

09 oktober 2020
Streamz

Telenet Play-klanten die worden overgezet naar een Streamz-abonnement zullen vanaf midden oktober hun themazenders verliezen. Enkel wie switcht naar het duurdere Play More kan ze blijven bekijken. “Niet correct”, melden meerdere klanten ons. Wij vroegen Telenet om een reactie.

“Telenet veranderde mijn Play abonnement naar Streamz, de extra zenders waarvoor ik in eerste instantie het Play abonnement nam en waarvoor ik dus extra betaalde, zijn nu niet meer beschikbaar. Dit is niet correct en zelfs oneerlijk! Hetzelfde blijven betalen voor minder?? Ik wil dat Telenet mijn extra zenders terug beschikbaar maakt en niet zoals zij voorstellen een bijkomend abonnement nemen dat dubbel zo duur is !”

Aldus een van de klachten die we ontvingen van gefrustreerde Telenet-klanten over de wijzigingen bij Play. Met de lancering van het Vlaamse streamingplatform Streamz besliste Telenet namelijk om zijn bestaande Play- en Play More-klanten om te zetten naar het nieuwe Streamz en Streamz+. Die klanten zijn wel hun themazenders kwijt, tenzij ze overschakelen naar het duurdere Play More (dat wel behouden blijft).

“Weinig klanten getroffen”

Wanneer we Telenet hiermee confronteren, hebben ze het vooral over het beter kaderen van hun strategie en niet zozeer over een concrete oplossing voor de volgens hen zeer beperkte groep van klanten.

Met de oprichting van Streamz werd beslist om geen lineaire tv-contracten meer af te sluiten, dewelke nodig zijn voor de themazenders. Streamz is een decoderloze oplossing waarmee Telenet de trend van streaming wil volgen opdat je kan kijken wat je wilt, wanneer je wilt en op eender welk toestel.

Volgens Telenet krijg je met Streamz ook meer content dan voordien en dit voor dezelfde prijs. De Play-klanten (1 %) die gebruikmaakten van de themazenders zijn te beperkt om dit rendabel te houden in Streamz, klinkt het. Van sommige themazenders zit er al een soortgelijk kanaal in het basisaanbod (zoals Discovery Channel) en Streamz biedt ook een aantal documentaires aan die kunnen tegemoet komen aan het verlies van bepaalde themazenders. Kan je echt geen afscheid nemen van je themazenders? Dan is er nog Play More voor € 24,95 per maand – terwijl Play € 11,95 per maand kostte. Telenet beweert echter niet meer actief reclame te maken voor Play More, al blijkt uit de eerder vermelde klacht toch iets anders.

Fikse korting welkom

Wij stellen vast dat deze beslissing de indruk wekt dat Telenet bestaande klanten meer wil laten betalen als die hun themazenders willen blijven kijken. De kans is groot dat vele Play-klanten alsnog zullen overstappen naar Play More omdat ze moeilijk kunnen loslaten wat ze al jaren gewoon zijn. Telenet zou deze klanten tenminste voor een aantal maanden een fikse korting mogen bieden.

Zelf benadeeld? Meld het ons

Ben je ook getroffen door deze beslissing van Telenet of heeft je operator je op een andere manier benadeeld? Laat je stem horen via onze Klachtenbox.

Naar Onze Klachtenbox