Nieuws

TADAAM: internet en tv zonder kabel

05 september 2019

05 september 2019
Met TADAAM komt er een nieuw pakket op de markt voor kabelknippers. Internet komt daarbij je huis binnen via een box die je enkel op het stopcontact hoeft aan te sluiten. TADAAM is goedkoper dan de meeste klassieke internet- en tv-aanbiedingen, al zijn er wel beperkingen op het vlak van internetsnelheid en aantal tv-kanalen.

Wat houdt TADAAM in?

Begin deze week werd TADAAM gelanceerd, een nieuw pakket dat zich richt op kabelknippers. Die gebruikers zijn niet geïnteresseerd in all-in bundels die ze nauwelijks gebruiken, maar willen enkel betalen voor wat ze effectief benutten, voornamelijk surfen op het internet en online content bekijken.

TADAAM werd ontwikkeld door Telenet, maar het wordt niet onder de merknaam Telenet gecommercialiseerd. Dit voornamelijk om niet alle aandacht van onder meer de populaire WIGO-bundels af te leiden. Bovendien werd TADAAM in een soort van testfase gelanceerd en zouden er nog kinderziektes kunnen optreden.

Onbeperkt mobiel internet

Het TADAAM-pakket is niet het eerste dat zich richt op kabelknippers. Zo lanceerde Telenet het voorbije jaar al YUGO, volgde Proximus met Epic Combo en lanceerde Orange onlangs LOVE Duo internet en mobiel.

De grote nieuwigheid van TADAAM zit hem in het feit dat internet bij je thuis niet langer binnenkomt via de kabel, maar via een losstaande box die je enkel op een stopcontact hoeft aan te sluiten. Je geniet dus van internet over 4G in plaats van via de kabel.

Daarnaast zou je moeten beschikken over een onbeperkt downloadvolume, maar de Fair Use Policy (FUP) werd nog niet bevestigd in de standaard informatiefiche. In de algemene voorwaarden konden we echter terugvinden dat bij een dataverbruik hoger dan 300 GB de downloadsnelheid wordt verlaagd naar 5 Mbps. Ter vergelijking: bij een vaste internetverbinding hanteert Telenet een FUP vanaf 750 GB verbruikt downloadvolume.

Een groot voordeel van de TADAAM-aanbieding is dat je de box naar eender waar (in België) kunt meenemen en aansluiten op een stopcontact om internettoegang te hebben. Je hoeft dus ook thuis niet langer te wachten op een installateur die je dienst komt activeren.

Internet en tv

Het Standard-pakket kost € 40 per maand. Het biedt je een maximaal haalbare snelheid van 30 Mbps en via de TADAAM-applicatie kun je 30 tv-kanalen live bekijken, pauzeren en ook opnemen. De populairste Vlaamse en Franstalige zenders zijn hierbij inbegrepen. Op de website is echter slechts sprake van 16 tv-kanalen. Daarnaast kan slechts één gebruiker tegelijkertijd kijken via Apple TV, Android TV, een smart TV en mobiele toestellen van Apple of Android.

Indien je een maximaal haalbare snelheid van 50 Mbps wenst, dan moet je kiezen voor het Premium-pakket van TADAAM. Met dit pakket kan je overigens met maximaal drie gebruikers (of schermen) tegelijkertijd kijken. Het Premium-pakket kost € 50 per maand.

We hebben het TADAAM-aanbod vergeleken met de aanbiedingen van andere telecomoperatoren. Raadpleeg de vergelijking met de verschillende pakketten.

Naar de vergelijking met andere pakketten

Praktische tests

We zullen TADAAM zo snel mogelijk aan de nodige praktische tests onderwerpen zodat wij een oordeel kunnen vellen over de kwaliteit en prestaties van dit nieuwe pakket. Ben je zelf op zoek naar de meest geschikte bundel voor jouw verbruik, raadpleeg dan zeker onze koopwijzer internet, televisie en vaste telefoon.

Naar de koopwijzer internet, tv en vaste telefoon

User name

Deelnemen aan de discussie

Neem deel aan dit gesprek door je vraag of commentaar in de groep Bundels van onze community Telecom te stellen.

2 reacties

User name
MARINA MERTENS
07/09/2019

wanneer komt Tadaam op de markt?

User name
CHRISTIAN DEPRETER
16/09/2019

Blijkbaar zou het nu al te verkrijgen zijn. Ik denk dat een tel naar Telenet U de nodige inlichtingen kan verschaffen. Toedeloe.

Community

Telecom

Gerelateerde discussies