Nieuws

TADAAM: internet en tv zonder kabel

03 november 2019

Met TADAAM is er sinds kort een nieuw pakket op de markt voor kabelknippers. Internet komt daarbij je huis binnen via een box die je enkel op het stopcontact hoeft aan te sluiten. We hebben TADAAM uitgeprobeerd. Ons oordeel? Het aanbod is vernieuwend, maar heeft een stevig prijskaartje.

Het pakket onder de loep

Begin september werd TADAAM gelanceerd, een nieuw pakket dat zich richt op kabelknippers. Die zijn niet geïnteresseerd in all-in bundels die ze nauwelijks gebruiken, maar willen enkel betalen voor wat ze effectief benutten, voornamelijk surfen op het internet en online content bekijken.

TADAAM werd ontwikkeld door Telenet, maar wordt niet onder die merknaam gecommercialiseerd. Ondertussen is de testfase afgelopen en is het overal in België beschikbaar. We gingen ermee aan de slag.

Plug-and-Play

De grote nieuwigheid van TADAAM zit hem in het feit dat internet bij je thuis niet langer binnenkomt via de kabel, maar via een losstaande box die je enkel op een stopcontact hoeft aan te sluiten en naar eender waar (in België) kunt meenemen. Je geniet dus van internet over 4G in plaats van via de kabel en hoeft thuis niet langer te wachten op een installateur die je dienst komt activeren.

Nadat je de TADAAM-box hebt besteld op de website ontvang je hem na 1 tot 2 werkdagen bij je thuis. De installatie is zeer vlot en intuïtief: met één kabel verbind je de box met het stopcontact. Haast onmiddellijk krijg je een sms met de pincode waarmee je tv kan kijken via de app of op je tv via Chromecast, Android TV of Apple TV.

Vervolgens verbind je makkelijk al je toestel(len) via het meegeleverde wifi-paswoord. Je kunt je toestellen ook via een QR-code verbinden met het TADAAM-netwerk.

Bijna 50 kanalen, waarvan 30 in HD

Het standaard-pakket kost € 40 per maand. Het belooft je een maximaal haalbare downloadsnelheid van 30 Mbps en via de TADAAM-applicatie kun je bijna 50 tv-kanalen live bekijken, pauzeren en ook opnemen. Daarnaast kan slechts één gebruiker tegelijkertijd kijken via Apple TV, Android TV, een smart TV en mobiele toestellen van Apple of Android.

Indien je een maximaal haalbare snelheid van 50 Mbps wenst en met maximaal drie gebruikers (of schermen) tegelijk wilt kijken, dan moet je kiezen voor het premium-pakket voor € 50.

TADAAM-app

Als je de TADAAM-app opent om televisie te kijken start je in het tabmenu ONTDEKKEN. Hierin zie je een suggestie, een overzicht met wat live op televisie is op dat moment en een lijst met alle kanalen. De overige tabmenu’s zijn TV-GIDS, LIVE, MIJN TV en MEER.

  • TV-GIDS: Hier zie je per kanaal de huidige uitzending en de twee volgende uitzendingen. Je kan ook verder klikken om per zender meteen het volledige overzicht te krijgen voor de komende 14 dagen.
  • LIVE: Hier zie je per kanaal de huidige uitzending met een pictogram, met één klik kan je die uitzending dan bekijken. In totaal zijn er reeds 48 kanalen (waarvan 30 kanalen in HD) beschikbaar via de TADAAM-app. De populairste Nederlandstalige en Franstalige zenders zijn beschikbaar.
  • MIJN TV: Hier kan je programma’s opnemen en bewaren. Je kan ook kiezen om alle afleveringen van een serie op te nemen. Een film of aflevering van een serie blijft 60 dagen beschikbaar in de app. Je kan per opname bekijken hoelang je deze nog kan raadplegen via de app.
  • MEER: Hier zie je een onderscheid tussen de opgenomen programma’s en de geplande opnames (aangeduid via symbolen).

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

11 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/11/2020

Het is al uitverkocht. Je kan je aanmelden op een wachtlijst.
Internet is door mijn medebewoner reeds is meegenomen en ik kan pas volgende maand verhuizen. Resultaat, ik zit nu een maand zonder internet, tv, ...
Tadaam zou de perfecte uitkomst geweest zijn.
PS Tadaam is enkel via de webshop verkrijgbaar.

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/02/2020

Ik zoek alleen TV. Telenet biedt dit aan maar is toch vrij prijzig.

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/11/2020
, Gereageerd:

telenet met kaartje CI eenmalige kost 69 euro voor kaartje geen digita meer een router enkel maandelijkse kost 19 euro voor 200 zenders. voorwaarden tv met CI module ingang meestal op de linker zijkant van de tv

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/09/2021
, Gereageerd:

En geen maandelijkse kost voor Tv-abo?

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/09/2021
, Gereageerd:

Klopt, enigszins. Als je al analoge tv klant bent van Telenet is er geen extra kost aan. Enkele zaken waar je best rekening mee houdt: het werkt niet op alle tv’s. Je kan op de site van Telenet nagaan of je toestel er geschikt voor is of niet. Verder kan je geen tv-programma’s of films opvragen of opnemen, terugspoelen of pauzeren. Tenzij je tv-toestel dat kan, maar Telenet zelf ondersteunt het niet.  Je kan ook geen gebruik maken van Terugkijk TV. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/02/2020
, Gereageerd:

Je kan gerust een andere provider voor jou opzoeken op onze site via onze telecom vergelijkingsmodule. Ik geef je graag de link mee: https://bit.ly/2wmOx7t . ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/11/2019

Onlangs hoorde ik iemand vertellen dat hij zijn klassieke bundel had opgezegd wegens te duur. Nu heeft hij enkel nog een bundel met internet en mobiele telefonie + een abonnement op Netflix. En de programma's die ze willen zien kijken ze via de app VTM GO. Die app is gratis. En dat komt hen veel goedkoper uit. Heel goed gezien, vind ik. Serieuze besparing!

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/11/2019

Telenet moet zijn klanten tegemoetkomen aan 50/€ voor een digicorder eerst slaan ze de prijzen op ennu dit

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/11/2019

Ik zoek een oplossing voor tv thuis en mobilhome

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/09/2019

wanneer komt Tadaam op de markt?

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/09/2019
, Gereageerd:

Blijkbaar zou het nu al te verkrijgen zijn. Ik denk dat een tel naar Telenet U de nodige inlichtingen kan verschaffen. Toedeloe.

Community

Telecom

Gerelateerde discussies