Nieuws

Goed voornemen: besparen op je telecomfactuur!

12 januari 2021

De start van een nieuw jaar betekent meestal ook een hele lijst van goeie voornemens. Die zijn meestal gericht op voeding en sporten, maar ook het voornemen om te besparen op je telecomfactuur mag je bij deze toevoegen. Wij staan paraat om je te coachen.

In België betaal je gemiddeld 76 % meer dan in andere Europese landen voor post- en telecommunicatiediensten. Geen enkel Europees land is duurder en zelfs onze buurlanden zijn veel goedkoper. Een van de oorzaken is een gebrek aan concurrentie op de markt, waardoor het aandeel van de grote providers aanzienlijk hoog blijft. Toch zijn er wel degelijk alternatieven beschikbaar en ben je zeker niet verplicht om trouw te blijven aan je operator.

Prijsverhogingen in 2021

Het nieuwe jaar is begonnen met een nieuwe prijsstijging bij Proximus, maar ook later dit jaar zullen de gebruikelijke prijsstijgingen bij Telenet en VOO hoogstwaarschijnlijk volgen. Als je operator een nieuwe prijsstijging heeft aangekondigd of doorvoert, is dat een gepast moment om je telecomfactuur eens onder de loep te nemen en na te gaan of je niet kunt besparen.

Dat kun je doen door bij je huidige operator een ander abonnement of een andere bundel te nemen die beter aansluit bij je huidige verbruik. Houd namelijk rekening met de mogelijkheid dat je verbruik gewijzigd is in vergelijking met het moment waarop je je huidige abonnement afsloot, zelfs al is dat nog maar twee of drie jaar geleden. Zo geldt voor bijna iedereen dat de vaste telefoon elk jaar minder wordt gebruikt terwijl het gebruik van mobiele data stijgt. Besparen kan ook door over te stappen naar een andere operator. Misschien vind je bij een andere operator een gelijkaardige formule tegen een lagere prijs of een formule die beter aansluit bij jouw behoeften.

Bundels voor ieder gezin

De samenstelling van je gezin heeft sowieso een grote invloed op de abonnementen en bundels die voor jou interessant zijn. In ons dossier rond all-in bundels maken wij simulaties voor verschillende gezinnen en profielen. Zo betaal je als gezin met twee kinderen € 15 per maand minder door te kiezen voor de goedkoopste bundel in plaats van de duurste bundel uit onze vergelijking.

Dossier all-in bundels

Kun je je (gezins)situatie niet volledig terugvinden in één van onze profielen, dan vind je wellicht in onze koopwijzer telecombundels wat je zoekt.

Onze koopwijzer telecombundels

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

4 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/09/2021

Voor wie zoals ik geen mobiel internet gebruikt is Youfone een zeer goedkope GSM aanbieder.Ik betaal 10€ voor 500MB en onbeperkt bellen +sms.Vroeger betaalde ik 15€ bij Mobile Vikings,kreeg wel 5GBdie ik nooit gebruikte.
Mijn internetabonnement heb ik via de Flybox 4G van Orange je betaalt 20€ voor 150GB ,als volgt verdeeld:100GB voor daluren(18-06U),35GB voor piekuren(6-18U) en 15GB vrij te gebruiken wanneer 1 van de 2 opgegeven volume opgebruikt is.De download snelheid ligt vaak boven 50 MB en upload boven 40MB,met een contract van 12 maanden krijg je de modem voor 39€.Vermits je met een Simkaart werkt is er geen installatiekost.
Vroeger betaalde ik 27€50 voor Proximus Start met maar 100GB download volume.De modem heb ik na 6 maanden al terug verdiend.

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/09/2021
, Gereageerd:

Dag Hubert, bedankt voor je post. Voor een profiel met onbeperkt bellen en minimum 10 GB mobiele data bijvoorbeeld zijn Orange, Proximus en Telenet gemiddeld € 10 duurder per maand dan Youfone. 

Wie zelf een berekening wil maken om te weten te komen bij welke provider je het meeste voordeel doet, kan terecht in onze module via volgende link:  https://www.test-aankoop.be/hightech/telecom/module/tarieven-telefoon-internet-tv-en-mobiel?mobileorfixserviceselection  ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/09/2021

Monopolie van Telenet en Proximus wordt door enkele politici in stand gehouden, schandalig! Waarom hebben we eigenlijk een zeer duur EU-apparaat, hier valt nu iets concreet overeen te komen tussen EU-landen … waarom kunnen we geen abonnement onderschrijven in het buitenland ??? Probleem opgelost.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/06/2021

Zolang alles via de 2 kabels van Proximus en Telenet moet gaan mogen er nog 20 operatoren bij komen de prijzen zullen niet veel zakken.