Nieuws

Goed voornemen: besparen op je telecomfactuur!

12 januari 2021

De start van een nieuw jaar betekent meestal ook een hele lijst van goeie voornemens. Die zijn meestal gericht op voeding en sporten, maar ook het voornemen om te besparen op je telecomfactuur mag je bij deze toevoegen. Wij staan paraat om je te coachen.

In België betaal je gemiddeld 76 % meer dan in andere Europese landen voor post- en telecommunicatiediensten. Geen enkel Europees land is duurder en zelfs onze buurlanden zijn veel goedkoper. Een van de oorzaken is een gebrek aan concurrentie op de markt, waardoor het aandeel van de grote providers aanzienlijk hoog blijft. Toch zijn er wel degelijk alternatieven beschikbaar en ben je zeker niet verplicht om trouw te blijven aan je operator.

Prijsverhogingen in 2021

Het nieuwe jaar is begonnen met een nieuwe prijsstijging bij Proximus, maar ook later dit jaar zullen de gebruikelijke prijsstijgingen bij Telenet en VOO hoogstwaarschijnlijk volgen. Als je operator een nieuwe prijsstijging heeft aangekondigd of doorvoert, is dat een gepast moment om je telecomfactuur eens onder de loep te nemen en na te gaan of je niet kunt besparen.

Dat kun je doen door bij je huidige operator een ander abonnement of een andere bundel te nemen die beter aansluit bij je huidige verbruik. Houd namelijk rekening met de mogelijkheid dat je verbruik gewijzigd is in vergelijking met het moment waarop je je huidige abonnement afsloot, zelfs al is dat nog maar twee of drie jaar geleden. Zo geldt voor bijna iedereen dat de vaste telefoon elk jaar minder wordt gebruikt terwijl het gebruik van mobiele data stijgt. Besparen kan ook door over te stappen naar een andere operator. Misschien vind je bij een andere operator een gelijkaardige formule tegen een lagere prijs of een formule die beter aansluit bij jouw behoeften.

Bundels voor ieder gezin

De samenstelling van je gezin heeft sowieso een grote invloed op de abonnementen en bundels die voor jou interessant zijn. In ons dossier rond all-in bundels maken wij simulaties voor verschillende gezinnen en profielen. Zo betaal je als gezin met twee kinderen € 15 per maand minder door te kiezen voor de goedkoopste bundel in plaats van de duurste bundel uit onze vergelijking.

Dossier all-in bundels

Kun je je (gezins)situatie niet volledig terugvinden in één van onze profielen, dan vind je wellicht in onze koopwijzer telecombundels wat je zoekt.

Onze koopwijzer telecombundels