Nieuws

Proximusklanten betalen alweer meer vanaf 1 januari 2021

25 december 2020

Ben je een trouwe Proximusklant? Dan zie je nu al voor het 4e jaar op rij je maandelijkse factuur stijgen in januari. Ook vanaf 1 januari 2021 is het weer zo ver. Een goed nieuwjaarsvoornemen zou kunnen zijn om eens te kijken of je bij de concurrentie geen goedkoper tarief kunt krijgen.

Nieuwjaarsgeschenk van Proximus

Niet meteen het leukste nieuwjaarsgeschenk van Proximus: een stijging van je factuur. Hoeveel je extra gaat betalen vanaf 1 januari, hangt af van je abonnement. We zetten alles voor je op een rijtje.

De abonnementen van de bundels Tuttimus, Familus en Minimus worden € 1 tot € 1,5 per maand duurder. Een klassiek triple-play pakket (vaste telefonie, internet en tv) Familus kost je vanaf 1 januari 2021 € 72 per maand. Bij de lancering van Familus in oktober 2016 betaalde je voor dat pakket nog € 67 per maand, 5 jaar later is die prijs dus met 7,5 % gestegen.

Proximus wijzigt voornamelijk de prijzen van pakketten die niet meer aan nieuwe klanten worden aangeboden. In de zomer van 2020 kregen namelijk alle bundels een nieuwe invulling en werden ze gegroepeerd onder de naam ‘Flex’. Flex Family Essentials kunnen we vergelijken met het ‘oude’ Familuspakket. Dit nieuwe pakket kost echter slechts € 70,99 per maand, goedkoper dus dan de nieuwe prijs die Familusklanten vanaf 1 januari 2021 betalen. Voor die klanten is het dus interessanter om over te stappen op de nieuwe Flex-bundel van hun keuze.

Deze strategie passen operatoren wel vaker toe. De ‘oude’ abonnementen en bundels duurder maken opdat de ‘nieuwe’ abonnementen en bundels aantrekkelijker worden om hun klanten meer betrokken te houden en trouwer te maken.

Zal ook jij als Proximusklant meer betalen en ben je niet van plan dat zomaar te aanvaarden? Dan kun je nog tot einde januari kosteloos je abonnement bij Proximus opzeggen en overstappen naar een andere operator. Een nieuw en beter passend tarief of bundel kan je steeds terugvinden via onze koopwijzer telecombundels.

Onze koopwijzer telecombundels