Nieuws

Bij welke operator kan je het nieuwe Belgische voetbalseizoen volgen?

17 augustus 2020

In een voetbalstadion een wedstrijd bijwonen zit er voorlopig nog niet in, dus kun je enkel op televisie de prestaties van je favoriete ploeg in de Jupiler Pro League volgen. Eleven Sports Network heeft alle rechten in handen, maar heeft jouw operator een overeenkomst met hen bereikt of niet? En hoeveel zul je als kijker moeten betalen?

In februari dit jaar kwamen de uitzendrechten voor het Belgisch voetbal voor de komende 5 jaren in handen van Eleven Sports Network. De voorbije seizoenen waren die uitzendrechten steeds rechtstreeks in handen van telecomoperatoren zoals Proximus, Telenet en VOO. Nu moesten die telecomoperatoren dus tot een akkoord komen met Eleven Sports Network om live voetbal te kunnen uitzenden vanaf volgend weekend, want dan gaat het nieuwe voetbalseizoen van de Jupiler Pro League van start.

Orange schiet meteen raak

Als uitdager van de gevestigde waarden op de Belgische telecommarkt, zag Orange zijn kans schoon om de Belgische voetballiefhebber aan zich te binden. Zij waren dan ook de eerste operator die tot een akkoord kwam met Eleven Sports Network. Wie een Orange LOVE Trio abonnement heeft, kan voor € 10,99 per maand alle live wedstrijden uit de Pro League 1A en 1B bekijken. De overige Eleven Sports-kanalen met buitenlands voetbal en andere sporten blijven gratis beschikbaar voor alle Orange LOVE Trio klanten. Orange LOVE Duo klanten en Orange mobiele klanten die niet over digitale televisie beschikken in hun bundel, kunnen een Eleven Sports-maandpas kopen om Pro League-wedstrijden te bekijken.

Speciaal voor het openingsweekend biedt Orange al haar Love Trio klanten gratis toegang tot alle live wedstrijden van de Jupiler Pro League.

Je kunt ook rechtstreeks via het internet bij Eleven Sports naar het voetbal kijken. De Pro League maandpas kost € 10,99 per maand en voor een jaarpas betaal je € 109 (ongeveer € 9 per maand). Zelfs met de zomerstop van de voetbalcompetitie is zo’n jaarpas voordeliger. Je kunt de passen gebruiken op al je toestellen zoals verbonden televisies (Chromecast, Apple TV, Android TV, Samsung TV), laptop en smartphones/tablets via de Eleven Sports applicatie. Met één Eleven Sports account kun je op drie verschillende toestellen kijken, maar je kunt wel slechts één toestel tegelijk gebruiken.

Ook voetbal via Proximus en VOO

Proximus maakte kort na Orange bekend dat het ook de komende voetbalseizoenen van de Pro League zal uitzenden op haar digitaal televisieplatform. Bij Proximus worden de Pro League-wedstrijden gebundeld met buitenlands voetbal en andere sporten in het All Sports pakket. Voor deze extra optie betaal je maandelijks € 16,99.

Ook VOO sloot een akkoord met Eleven Sports. Het VOOSport abonnement kost tussen € 4,90 en € 10,90 per maand afhankelijk van de bundel met diensten (digitale televisie, internet, enz.) die je neemt bij VOO.

TV Vlaanderen en Télésat kondigen aan dat zij de komende vijf voetbalseizoenen de Jupiler Pro League toevoegen aan het Basic en Basic+-abonnement van hun satelliet tv-aanbod. Bestaande abonnees krijgen de 3 nieuwe Eleven Sports-kanalen er dus gratis bij. Deze kanalen worden ook toegevoegd aan App TV Basic en Plus van TV Vlaanderen en Télésat. App TV bekijk je rechtstreeks via het internet op je televisie zonder klassieke decoder.

Telenet zwicht dan toch

Telenet bereikte voor het eerste voetbalweekend nog geen akkoord met Eleven Sports, tot groot ongenoegen van een deel van hun abonnees. Ze bleven wel onderhandelen en verlaagden ondertussen het abonnementsgeld voor Play Sports met € 10 voor de huidige klanten en klanten die in 2020 een abonnement op Play Sports hebben gehad. Dit als compensatie voor het (tijdelijk) ontbreken van de live matchen uit de Jupiler Pro League. Telenet bood tijdelijk ook een Chromecast voor € 25 aan zodat klanten die een apart abonnement bij Eleven Sports wilden nemen alsnog de matchen live op een televisiescherm konden bekijken.

Maar net voor het tweede weekend kwam het dan toch tot een akkoord met Eleven Sports. Daardoor zullen naast alle wedstrijden van 1A, ook alle wedstrijden van 1B worden uitgezonden. Daarnaast komt ook de Women's Super League en de E-Pro League aan bod. Telenet wijdt er zelfs een specifiek kanaal aan: Pro League Eleven. Als er meerdere wedstrijden tegelijk worden uitgezonden, is er ook een tweede en een derde kanaal actief.

Een volledig prijsoverzicht van het Pro League aanbod per aanbieder kan je hieronder terugvinden.

 AANBIEDER  KOSTPRIJS 
 VOO VOOsport   vanaf € 4,90 per maand 
 Eleven Sports jaarpas  € 109 per jaar 
 Eleven Sports maandpas  € 10,99 per maand 
 Orange Football  € 10,99 per maand  
 TV Vlaanderen App TV Basic  € 14,95 per maand 
 Proximus All Sports  € 16,99 per maand 
 TV Vlaanderen Basic TV (satelliet)  € 18,90 per maand 
 Telenet Play Sports

 vanaf € 19,95 per maand

 

Samenvattingen nog steeds via Sports Late Night

De samenvattingen van de wedstrijden uit 1A worden getoond in het programma Sports Late Night op de zender VIER. Daarvoor werd nog een apart akkoord gesloten tussen Eleven Sports en SBS. Het programma zal in tegenstelling tot vorig seizoen niet meer te zien zijn op vrijdag, maar alleen op zaterdag en zondag.

Ben je naast voetbal misschien ook geïnteresseerd in films en series, neem dan zeker een kijkje in ons dossier digitale televisie waar je alle informatie vindt over extra zenderpakketten per operator.

DOSSIER DIGITALE TELEVISIE

Ben je van plan om van operator te veranderen om de Pro League-wedstrijden te kunnen blijven volgen aan de beste prijs, vergelijk dan alle tarieven via onze Koopwijzer telecombundels.

Onze koopwijzer telecombundels

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

4 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/10/2020

Kun je met Play sports ook champions league kijken??

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/05/2019

Dag Hendrik,

Dat is een heel goede vraag, er zijn inderdaad heel wat mogelijkheden te vinden op de markt. 

Hieronder vind je een overzicht met de toegang tot de sportkanalen bij alle verschillende operatoren:

 • Bij Telenet is het extra pakket Play Sports beschikbaar vanaf € 19,95 per maand. Voorwaarde is wel dat je klant bent voor digitale televisie. Met Play Sports heb je toegang tot alle live wedstrijden uit de Jupiler Pro League, buitenlandse topcompetities, maar ook NBA, Formule 1, veldrijden, hockey, golf, etc. 
  Play Sports is enkel beschikbaar voor Nederlandstalige klanten, voor Franstalige klanten is er Be tv Sport met VOO Sport beschikbaar en dit voor € 18,40 per maand. De beschikbare content is vergelijkbaar met die van Play Sports. In het standaardabonnement Telenet TV zijn twee Eurosport kanalen inbegrepen.
 • Bij VOO zijn de extra pakketen VOO Sport en VOO Sport World beschikbaar vanaf € 20,89 per maand. Je hebt dankzij beide pakketen toegang tot alle wedstrijden uit de Jupiler Pro League, topwedstrijden uit de buitenlandse voetbalcompetities, NBA, autosport golf, etc. In het standaardabonnement digitale televisie bij VOO zijn geen sportkanalen inbegrepen.
 • Bij Proximus en Scarlet kan je het pakket All Sports nemen. Je krijgt toegang tot alle live wedstrijden uit de Jupiler Pro League, de UEFA Champions League, buitenlandse topcompetities, alsook NBA, NFL, autosport, etc.  
  Bij Proximus kost het pakket All Sports € 16,95 per maand. Als je dezelfde content wil bij Scarlet kost je dit € 23,94 per maand. Bij Proximus zitten er twee sportkanalen in het standaardabonnement Proximus TV en bij Scarlet TRIO is er één kanaal van Eurosport inbegrepen.
 • Bij Orange LOVE zijn er geen extra sportpakketen beschikbaar, maar de zenders van Eleven Sports Network en twee Eurosport kanalen zijn al inbegrepen in het standaardabonnement. Met de zenders van Eleven Sports Network heb je onder meer toegang tot buitenlands voetbal, NBA, NFL, hockey en autosport. 
  Een Orange LOVE abonnement heb je al vanaf € 57 per maand.
 • Bij TV Vlaanderen en bij Télésat heb je ook toegang tot twee Eurosport kanalen en de zenders van Eleven Sports Network en dit vanaf € 18,90 per maand. 
  Met de satelliet technologie kan je dankzij de Free-to-air zenders meer sportkanalen hebben. Het aantal bijkomende sportkanalen zal afhankelijk zijn van je locatie en de instellingen van je satellietschotel.
 • Als je geen abonnement voor digitale televisie bij je provider wil kan je rechtstreeks een abonnement afsluiten bij Eleven Sports Network. Dan kan je voor € 80 per jaar (€ 8 voor een maandpas) gebruik maken van hun 3 sportkanalen op voorwaarde dat je over een internetverbinding beschikt. 
  Met Eleven Sports Network krijg je iedere week toegang tot een dertigtal live wedstrijden uit verschillende topcompetities en toegang tot andere sporten zoals NBA, NFL, hockey, wielrennen, snooker, etc.

We hebben ook een dossier op onze website over de verschillende opties voor digitale tv op de markt: https://bit.ly/2Vi6FWN

Heb je hiermee voldoende informatie? 

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/05/2019

ik woon in een straat waar nog geen fiberkabel ligt , dus ben ik beperkt met welke provider ik werk en die, naar mijn inzien) profiteren ook van deze situatie. Ik heb van miserie het sportkanaal opgezegd bij telenet omdat ik maandelijks voor mijn abonnement meer van 100 euro moet betalen. Nu zit ik er nog juist onder met 87 euro. Ik ben al dikwijls door verschillende providers opgebeld voor daar klant te worden. Natuurlijk ben ik daar ook in geïnteresseerd, maar die kunnen thuis niet geraken.

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/05/2019
, Gereageerd:

Dat is inderdaad nog steeds mogelijk, zelfs in 2019. Erg jammer vinden we dat, maar goed dat je 't hier even onder de aandacht brengt. 

Community

Telecom

Gerelateerde discussies