Nieuws

Becover+ 2021: Proximus beste netwerkdekking voor mobiel internet

14 januari 2022

Uit de bijna 8 000 tests die we via onze applicatie Becover+ in 2021 verzamelden, bleek Proximus over het hele jaar gemeten over de beste netwerkdekking voor mobiel internet te beschikken. Telenet-Base kwam als tweede beste uit de bus, gevolgd door Orange.

BeCover+: meet je eigen netwerkdekking

Jij kan zelf ook bijdragen tot onze netwerktests door de applicatie BeCover+ voor Android of iOS te downloaden. Alle gegevens worden anoniem geregistreerd en gebruikt om deze mobiele netwerkkwaliteit van de drie netwerkoperatoren in België in kaart te brengen. Neem dit vooral ook letterlijk want via onze interactieve kaart kan je de resultaten van onze metingen van de afgelopen 12 maanden terugvinden.

Onze interactieve kaart van mobiele netwerkdekking

Het is niet alleen belangrijk om de aanbiedingen van operatoren te vergelijken op basis van hun netwerkprestaties, maar uiteraard speelt ook de prijs een belangrijke rol. Ben je op zoek naar het meest voordelige aanbod voor jouw verbruik, neem dan een kijkje op onze tariefvergelijker voor mobiele abonnementen.

Onze koopwijzer gsm-tarieven

Proximus ‘Beste van de Test’

Aan de hand van de individuele metingen voor downloadsnelheid, uploadsnelheid, de wachttijd voor het laden van YouTube-video’s en de wachttijd voor het laden van webpagina’s berekenen we een eindscore per netwerkoperator. Proximus beschikte voor het hele jaar 2021 voor de hoogste gemiddelde score met 24506 punten. Daarmee krijgt Proximus het label ‘Beste van de Test Mobiel netwerk 2021, gebaseerd op de resultaten van de app BeCover+’. Telenet-Base behaalde een eindscore van 22938 punten, Orange vervolledigde het podium met een eindscore van 19746 punten.

We stellen vast dat de scores bij alle netwerkoperatoren er gemiddeld met bijna 23% op zijn vooruitgegaan ten opzichte van 2020. Benieuw wat de impact van de intrede van 5G, verwacht vanaf komende zomer, zal zijn op de eindscore van 2022.