Nieuws

Zijn de Silvercrest True Wireless oortjes van Lidl voor €20 een goede deal?

10 juni 2022
Man ligt ontspannen neer met Silvercrest True Wireless oortjes in zijn oren en houdt oplaaddoosje vast

Met Silvercrest biedt Lidl goedkope True Wireless oortjes aan die relatief sterk scoren op onze tests. Maar als een goede geluidskwaliteit voor jou primeert, geef je beter wat meer geld uit.

Als je genoegen neemt met een middelmatige geluidskwaliteit, dan zul je geen betere deal vinden dan de Silvercrest oortjes van Lidl. Tijdens onze tests bleek dat vooral een deftig basgeluid ontbreekt en de muziek klinkt ook niet dynamisch, vooral de stemmen. De afwerking en stevigheid van de oortjes zijn wel prima. Ze passen goed in het oplaaddoosje.

Silvercrest oortjes in zwart en wit met oplaaddoosje

Je kunt kiezen tussen een zwarte en een witte uitvoering

Hoe lang kun je luisteren zonder opladen?

Daarmee kun je volgens Silvercrest de oortjes vier keer na mekaar opladen, maar reken voor alle veiligheid eerder op drie oplaadbeurten, wat nog altijd goed is. Tijdens onze test bleek dat het doosje niet meer genoeg energie aan boord had voor een vierde laadbeurt.

Eens de oortjes zijn opgeladen, kun je een kleine drie uur verder. Dat is niet bijzonder lang, maar als je ze bijvoorbeeld gebruikt op de trein ‘s morgens en ‘s avonds heb je tussendoor wel gelegenheid om ze weer op te laden, indien nodig. Na een kwartier laden, kun je alweer 52 minuten naar je muziek of podcast luisteren. Een volledige laadbeurt duurt 83 minuten of minder dan anderhalf uur.

Niet zo gebruiksvriendelijk

In de verpakking zitten drie verschillende pasvormen voor je oren. Toch vond niet iedereen in ons testpanel een pasvorm die zo goed zat dat de oortjes vast genoeg bleven zitten tijdens activiteiten waarbij je veel beweegt. Helaas zijn de oortjes niet waterdicht, dus je kunt ze niet gebruiken als het regent of zelfs bij activiteiten waarbij je veel zweet.

De oortjes blijven niet bij iedereen stevig in het oor zitten

Als je de oortjes aanzet, verbinden ze zich automatisch met je smartphone. Er zitten verschillende bedieningsknoppen op, maar het volume aanpassen kun je niet op de oortjes zelf, dat moet je met je smartphone doen. De knoppen zijn niet altijd even reactief, bleek uit onze test.

Goede deal

Toch vinden we dat je voor € 20 een goede deal krijgt voor deze Silvercrest oortjes. Is een prima geluidskwaliteit belangrijk? Dan zoek je best verder. In onze vergelijker oortjes en hoofdtelefoons vind je tal van andere modellen die sterk variëren in prijs en kwaliteit. Het loont zeker de moeite om verschillende opties te vergelijken vooraleer je je keuze maakt.