Nieuws

Samen voor sneller internet

28 maart 2018

Lijkt je internetverbinding een beetje traag? Samen met je provider zoeken wij een gepersonaliseerde oplossing voor jou.

Samen met de vijf grootste telecomoperatoren lanceren we een actie om je internetsnelheid te verbeteren. Via een nieuwe speedtest kun je online meten wat het verschil is tussen je theoretische en je échte internetsnelheid. Wie een te lage snelheid haalt, wordt persoonlijk gecontacteerd door zijn provider om samen tot een oplossing te komen.

Samenwerking met “the big five”

De aangeboden internetsnelheden verschillen van operator tot operator naargelang van de gebruikte technologie. Technisch gezien kan de operator die snelheid zelf vaak bijsturen: hetzij vanop afstand, hetzij bij de klant thuis.

Twee jaar na onze eerste internetspeedcampagne hebben we een akkoord gesloten met de vijf grootste operatoren, namelijk Telenet, Proximus, Orange, Scarlet en VOO, om een oplossing op maat uit te werken voor hun klanten. 

Krijg je een negatief resultaat in de speedtest, dan word je persoonlijk gecontacteerd door je provider voor een oplossing op maat. Dit kan een technische interventie vanop afstand zijn of een aantal tips en tricks om zelf je netwerk te optimaliseren, maar ook een huisbezoek van een technieker behoort tot de mogelijkheden. Deze actie duurt maar drie maanden, dus wacht niet langer om zelf de test te doen!

Ook jij bepaalt de snelheid

Los van de gebruikte techniek zijn de aangekondigde snelheden binnen een internetpack veelal theoretisch en in het dagelijkse leven van de consument niet altijd haalbaar. Eerst en vooral surfen we meestal via een wifi-verbinding, terwijl een verbinding via een ethernetkabel altijd sneller is. 

Daarnaast spelen onder meer ook de modem, de router en de aard van het toestel waarmee je online bent een cruciale rol. Zo zal een state of the art laptop uiteraard een betere online-ervaring geven dan een oude smartphone, en je surft sneller vlak naast de modem dan enkele verdiepingen hoger of lager. Ook het aantal verbonden toestellen beïnvloedt de snelheid. 

Benieuwd of jouw verbinding voldoet aan de beloftes? Meet hier zelf de snelheid van je internet.

Doe de test