Alert

Poging tot phishing in naam van Testaankoop: wees voorzichtig!

24 augustus 2023

We hebben gemerkt dat er valse mails worden gestuurd uit onze naam in een poging gegevens te stelen, phishing dus. Als je een mail krijgt die afkomstig lijkt van onze klachtenbox, wees dan voorzichtig als je hem opent. Het veiligste is om niet te klikken op links in de mail en de mail gewoon te verwijderen. Enkele tips hoe je de valse mail kunt herkennen.

Tips om phishing-mail van Testaankoop te herkennen

We zijn op de hoogte van een mail die circuleert die wordt verstuurd in onze naam, maar in feite een poging tot phishing is door oplichters. De mail zou specifiek komen van onze Klachtenbox. Als je een mail van onze Klachtenbox ontvangt en je bent niet zeker of hij echt van Testaankoop komt, controleer dan of het mailadres eindigt op test-achats.be of test-aankoop.be.

Indien blijkt dat het mailadres niet juist is raden we aan om de mail te verwijderen en zeker niet te klikken op eventuele links in de mail.

Twijfel je toch nog over de betrouwbaarheid van een mail door onze Klachtenbox, controleer dan in je persoonlijke ruimte in onze Klachtenbox of je daar ook een melding hebt ontvangen. Bedrijven kunnen terecht op het nummer 02 542 32 00 om de nodige controles uit te voeren.

Naar onze Klachtenbox