Nieuws

Groepsvordering Facebook: meer dan 14 000 inschrijvingen

05 juni 2018
Mark Zuckerberg masker

In België hebben reeds 14 000 mensen zich ingeschreven voor de groepsvordering die we zijn gestart tegen Facebook voor het misbruiken van privégegevens van consumenten. Op maandag 4 juni tekenden we present in het Europees Parlement om een nieuwe hoorzitting bij te wonen omtrent het Cambridge Analytica dossier.

Samen met onze zusterorganisaties (OCU in Spanje, Altro Consumo in Italië en Deco Proteste in Portugal) zijn we een groepsvordering gestart voor alle Facebookgebruikers waarbij we een schadevergoeding eisen van minstens € 200 per persoon wegens misbruiken van privégegevens.

Het initiatief is een rechtstreeks gevolg van het schandaal rond Cambridge Analytica. We menen dat dit schandaal slechts het topje van de ijsberg is van een praktijk waarbij Facebook op grote schaal gegevens van gebruikers verzamelt zonder hun toestemming te vragen of hen op de hoogte te brengen.

Doe mee met onze groepsvordering

Deze praktijk moet stoppen. Consumenten zijn geen willoze marionetten in de handen van Facebook. Aangezien reeds meer dan 14 000 mensen over het hele land meedoen met onze groepsvordering is het duidelijk dat jullie onze bezorgdheid delen.

Klik hier om je ook in te schrijven

We volgen het dossier op

Samen met de groepsvordering volgen we uiteraard ook het dossier nauwgezet op en met name de debatten die daaromtrent in het Europees Parlement plaatsvinden.

Daarom waren we op maandag 4 juni samen met onze Europese collega’s aanwezig in het Europees Parlement om een hoorzitting bij te wonen in verband met het Cambridge Analytica dossier.Verschillende sprekers werden uitgenodigd om een beter zicht te krijgen op het schandaal. Het was reeds de tweede hoorzitting, na die van Mark Zuckerberg op 22 mei jongstleden.