Nieuws

Vers van de digitale pers

23 mei 2019
 Vers van de digitale pers

De digitale wereld is voortdurend in beweging. Test Connect selecteert enkele interessante nieuwsfeiten die voor jou van tel kunnen zijn.
  • Google Pay kan nu ook synchroniseren met je Gmail-account. Zo kan de mobiele betaaldienst van Google automatisch klantenkaarten, kortingsbonnen en vliegtickets uit je e-mails importeren. Dat vergemakkelijkt je betalingen en zorgt ervoor dat je al je kaarten en tickets op één plek kunt bijhouden, net zoals in de Wallet-app van iOS. De nieuwe functie van Google Pay staat standaard uitgeschakeld, maar kun je zelf activeren in de app van Google Pay. Tik op Instellingen, ga naar Algemeen en schakel Gmail-imports in.
  • Microsoft sluit zijn eBook store. Begin april werd de sectie voor digitale boeken in de Microsoft Store opgedoekt. Sindsdien zijn er geen nieuwe e-books meer verkrijgbaar. Ook eerder gekochte exemplaren zul je binnenkort niet meer kunnen lezen. Gelukkig kun je wel een volledige terugbetaling krijgen vanaf juli. Meer informatie vind je op deze pagina (enkel beschikbaar in het Engels).

  • Proximus is wereldwijd de provider met de hoogste opbrengst per GB. Vorig jaar verdiende de telecomoperator nog € 16,6 per verkochte gigabyte (tegenover € 27,2 in 2017). Ook Orange Belgium en Telenet/Base prijken in de wereldwijde top 10. De hoogste tijd dus voor meer concurrentie op de Belgische telecommarkt …

  • Facebook komt alweer in opspraak, omdat het in enkele weken tijd meerdere veiligheidsproblemen meldde met mogelijk schadelijke gevolgen voor zijn gebruikers. Eerst gaf de socialemediareus toe dat hij in 2016 "per ongeluk" de e-mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikers opsloeg. Daarna raakte bekend dat het bedrijf miljoenen wachtwoorden van Facebook en Instagram jarenlang onversleuteld had bewaard. De wachtwoorden zouden niet gelekt zijn. Neem echter liever het zekere voor het onzekere: vernieuw je wachtwoorden en schakel indien mogelijk tweestapsverificatie in om je account extra te beveiligen tegen hackers. Een laatste schandaal kwam aan het licht op 21 mei: de profielen, telefoonnummers en e-mailadressen van 49 miljoen gebruikers van Instagram (eigendom van Facebook) werden opnieuw opgeslagen op een onbeveiligde server. Deze keer door een marketingbedrijf in India. Kortom, er zijn talloze lekken en het is meer dan ooit duidelijk dat je gegevens niet veilig zijn bij Facebook.

Naar onze actie tegen Facebook