Nieuws

Samsung S7 en S7 Edge: alweer een stap vooruit

04 maart 2016
Samsung S7 en S7 Edge

Samsung presenteerde onlangs zijn nieuwe paradepaardjes, de smartphone S7 en S7 Edge. Opvallend is dat het micro-SD-slot opnieuw werd ingevoerd naar aanleiding van kritiek van consumenten op de voorlopers S6 en S6 Edge. Voorts is de camera er kwalitatief op vooruit gegaan.

Bent u op zoek naar een geschikte smartphone? 

De S7 en S7 Edge liggen dankzij een ronder design beter in de hand dan de vorige modellen. Vooral voor de S7 Edge is dat belangrijk:  het is typisch een toestel om met één hand te bedienen, omdat u aan de randen ook functies kunt selecteren (vandaar de naam "Edge").

Altijd aan

Een interessant snufje is het "always on" display. Dat betekent dat er altijd bepaalde informatie – zoals de datum en tijd – zichtbaar blijft op het scherm. Nokia (nu Microsoft) deed het eerder al met de Lumiatoestellen, dus helemaal nieuw is het ook niet. Volgens Samsung zou de impact op het energieverbruik minimaal zijn, namelijk slechts 1% van de batterijcapaciteit. 

Betere camera

De grootste verbetering in vergelijking met de vorige versie betreft de camera. De resolutie gaat van 16 megapixels naar 12 megapixels, maar de sensorgrootte blijft dezelfde en de pixels zijn 56% groter -  wat een grotere lichtgevoeligheid tot gevolg heeft. Geen enkel ander toestel op de markt heeft bovendien een groter diafragma (F1,7). Dat allemaal is een troef in onderbelichte omgevingen.

Opslagcapaciteit

Erg opvallend is de terugkeer van een micro-SD-slot. Deze was verdwenen bij de S6 en S6 Edge, maar die beslissing stuitte op het ongenoegen van de consument. Samsung heeft dus de boodschap begrepen en dat is maar goed ook, want de S7 komt slechts in één versie met 32 GB geheugencapaciteit. Te weinig, eigenlijk. Extra opslagcapaciteit zal dus van pas komen! 

Koelsysteem met vloeistof

Een andere nieuwigheid is dat de S7 wordt gekoeld door een systeem met vloeistoffen. Dat is nodig wanneer u gebruikt wilt maken van sommige zwaardere toepassingen zoals downloaden, videobeelden maken, bepaalde spelletjes enz.

Prijs en bestellen

Indien u de Samsung S7 of S7 Edge bestelt voor de verschijningsdatum (11 maart) krijgt u een gratis Gear Virtual Reality bril cadeau. Voor de Samsung S7 betaalt u € 699 en voor de S7 Edge moet u € 799 neertellen.