Nieuws

De highlights van Mobile World Congress 2016

29 februari 2016

Samsung dat uitpakt met de opvolgers van de smartphones S6 en S6 Edge, Sony en LG die met nieuwe snufjes komen aanzetten voor hun eigen smartphones, Huawei dat met een stevige tablet op de proppen komt… De wereld van de mobiele toepassingen blijft in beweging.

Het jaarlijkse Mobile World Congress vond onlangs plaats in Barcelona. Naar goede gewoonte waren alle grote spelers van de telecommarkt van de partij (uiteraard met uitzondering van Apple). Ook wij waren erbij om u op de hoogte te houden van nieuwe producten en trends.

Samsung S7 en S7 Edge

Het meest opzienbarende nieuws viel wellicht te rapen in het kamp van Samsung dat uitpakte met de lancering van de Samsung S7 en S7 Edge, een model met een groter scherm. Het zijn de opvolgers van de S6 en S6 Edge en ze zullen beschikbaar zijn vanaf € 699. De opvallendste nieuwigheden:

  • De micro-SD aansluiting keert terug.
  • Het “always on” scherm, waar steeds de datum en het uur op worden getoond, ook in waakstand.
  • Een verbeterd fototoestel: u kunt erg snel scherpstellen en op onderbelichte plaatsen foto’s van een veel betere kwaliteit nemen. Dit dankzij de pixels die 56% groter zijn en het grote diafragma van F 1,7 - het grootste dat u op de markt kunt vinden.

Sony, Huawei en LG presenteren nieuwe smartphones

Ook Sony, Huawei en LG kwamen met nieuwe modellen aandraven.

  • Sony Xperia X: smartphone met een snel en kwalitatief fototoestel;
  • Huawei Honor 5x: degelijke smartphone aan een democratische prijs (€ 229)
  • LG G5: smartphone met meerdere modules. Zo kunt u de batterij uithalen, een handvat toevoegen als u foto’s wilt nemen of krachtigere luidsprekers aansluiten. Of het voortdurend wisselen van onderdelen niet tot snellere slijtage zal leiden, moet de toekomst uitwijzen, maar het is alleszins een interessant idee.

De Mate Book van Huawei: stijlvolle, maar dure tablet

Er viel weinig nieuws te noteren omtrent tablets, behalve dan dat Huawei de nieuwe Mate Book heeft gepresenteerd. Deze tablet waar u ook een toetsenbord op kunt aansluiten zodat het een mini-laptop wordt, is duidelijk het nieuwe paradepaardje van de Chinese producent. De mooie afwerking en het prijskaartje – vanaf € 799 en € 119 voor het bijhorende toetsenbord – doen vermoeden dat het meer een product voor de zakenwereld is. 

Smartphone vervangt pc?

In de hoek van Microsoft pikten we op dat "Windows Continuum" wel eens een revolutionaire toepassing kan zijn. U kunt er Windows 10 mee op uw smartphone(of tablet) laten draaien en als een desktop gebruiken door hem via een docking station te verbinden met een klavier, muis en groot scherm. Het docking station kost niet meer dan € 99 en zowel Microsoft, Acer als HP hebben een model gepresenteerd op het congres. Op die manier kunt u alle Office-programma’s gebruiken op een groot scherm zonder dat u een heuse computer moet kopen, al zal het qua prestaties uiteraard niet helemaal hetzelfde zijn.

Bent u op zoek naar een goede smartphone of tablet?