Nieuws

Samsung Galaxy S5: degelijk, maar duur

05 mei 2014
samsung galaxy s5

De nieuwste Samsung Galaxy, de S5, presteert zeer goed wat betreft de algemene functies en heeft een uitstekende camera. Het toestel is een aanrader voor wie op zoek is naar een degelijke smartphone in het duurdere segment.

Wilt u weten hoe de Samsung Galaxy S5 scoort voor de diverse parameters in onze test?

Met een resolutie van 1080 x 1920 pixels en een grootte van 5.1 inch, is het beeldscherm van de Samsung Galaxy S5 iets groter dan dat van zijn voorganger, de S4. De kwaliteit van het beeldscherm is zeer goed qua helderheid en leesbaarheid. Het apparaat werkt met de laatste versie van Android (4.4.).

S5 water- en stofbestendig

De Samsung Galaxy S5 is uiterst geschikt om te bellen, ondersteunt 4G en behaalt een degelijke score voor de netwerkgevoeligheid. Wanneer u echter aan de achterzijde van het toestel uw hand onderaan plaatst, kunnen er zich problemen voordoen met het netwerk.

Een groot verschil met de Samsung S4, is dat deze achterzijde leder lijkt. De S5 is bovendien water- en stofbestendig. Vergis u niet, deze waterbestendigheid betekent niet dat het apparaat geschikt is om onderwaterfoto's te maken. U kunt het wel zonder zware gevolgen in bad laten vallen.

Mooie foto’s, middelmatige video’s

De camera heeft een hoge resolutie, namelijk 16 MP. Gebruikt u het toestel buiten, dan kunt u scherpe foto’s maken met een degelijk contrast en mooie kleuren. Ook in mindere lichtomstandigheden geeft de camera mooie resultaten.

De Samsung Galaxy S5 kan video-opnames maken in HD resolutie. De kwaliteit van de beelden van deze opnames is behoorlijk, het geluid daarentegen is maar gemiddeld.

Batterijvermogen: zeer bevredigend

Bij constant surfen via 3G, gaat de batterij ongeveer 7 uur mee; surft u via 4G, dan is dit nog 5 uur. Er is ook een "Ultra Power Saving Mode" die het batterijverbruik beperkt wanneer deze bijna leeg is: het scherm wordt zwart-wit, de processor wordt gelimiteerd en slechts enkele applicaties zijn beschikbaar.

De S5 is één van de beste gsm’s die we die al getest hebben en is zeker aan te raden wie er het geld aan wil geven. De 16Gb-versie is op de markt voor € 699, het 32Gb-model voor € 749. Gelukkig vindt u in onze Koopwijzer ook goedkopere mogelijkheden…